Kırklareli İl Genel Meclisi 2018 yılı Aralık ayının 3’ncü birleşimini yaptı

Kırklareli İl Genel Meclisi Aralık ayı birleşimlerini sürdürüyor. Mecliste 2’nci birleşimde gerginliğe neden olan Kapaklı köyünün yerleşik alan tespiti ile alakalı konu hakkında İl Özel İdare yetkilileri tarafından açıklama yapıldı.

3’üncü birleşimde öncelikle 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin yıldönümü olması nedeniyle meclis üyeleri tarafından açıklamalar yapıldı. Açıklamaların sonrasında ttanak özetleri kabul edilerek birleşime başladı.
Son onay merciinin İl Genel Meclisi
Gündemden önce ilk olarak bir önceki toplantıda gerginliğe sebep olan Kapaklı köyünün yerleşik alan tespiti konusu görüşüldü. Paftaların geç gelmesi hakkında bilgi veren İl Özel İdare Yetkilileri, İmar ve Bayındırlık Komisyonunun belirtilen tarihlerde Kapaklı köyünün yerleşik alan tespitlerinin yapıldığını belirtiler. Fakat o dönemde idarenin yerleşik alan tespit komisyonu tarafından yapılan bir tespitin olmadığı ifade edilerek, o dönemde bölgeden bir vatandaşın maden ruhsatı aldığı kaydedildi. Bu ruhsat sahası ile belirlenen yerleşik alan sahasının çakıştığı, aynı zamanda o dönem için ruhsatsız bir evin bölgede bulunduğu ancak şu an imar barışı kapsamında ruhsatlandırıldığı söylendi. İdarenin bu gibi şikayet taleplerini dikkate aldığını kaydeden yetkililer, çakışan hususla alakalı bilgilendirmenin ve tespitin yapıldığı belirtilerek son onay merciinin İl Genel Meclisi olduğunun altı çizildi. Konu önceki birleşimde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmişti. Komisyon inceledikten sonra konu yeniden gündeme gelecek. Konu hakkında konuşan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Cavit Çağlayan, belirtilen sıkıntının imar ile alakalı bir konu olmadığını, karar verdikleri durumun imar izni veya planı olmadığını köy yerleşik alan belirledikleri kaydetti. İl Özel idare tarafından verilen bilgilerin ardından gerginliğe neden olan konu tatlıya bağlanmış oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol