Kırklareli İdare Mahkemesi Kuruluyor

Adalet Bakanlığı’nın “İdare Mahkemelerinin Kurulması ve Yargı Çevrelerinin Belirlenmesine İlişkin Kararı” Resmi Gazetede yayınlandı. Bu kapsamda Kırklareli’nde de Kırklareli İdare Mahkemesi’nin kurulmasına ve yargı çevresinin Kırklareli olmasına karar verildi. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İdare Mahkemesinin ilimize hayırlı olmasını diledi. 

Adalet Bakanlığı’nın “İdare Mahkemelerinin Kurulması ve Yargı Çevrelerinin Belirlenmesine İlişkin Kararı” 11 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Bu kapsamda aralarında Kırklareli’nin de bulunduğu dört ilde daha İdare Mahkemesinin kurulmasına yönelik karar alındı. Kararda Kırklareli İdare Mahkemesi’nin kurulmasına ve yargı çevresinin Kırklareli ili olarak belirlenmesine karar verildiği açıklandı. 
Konuyu değerlendiren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İdare Mahkemesinin ilimize hayırlı olmasını diledi. Minsolmaz, “Hükümetimiz, adalete erişimi kolaylaştırmak için bu alanda devasa yatırımlar yapmaya devam ediyor. Daha önce açıkladığımız müjde; bugün yayımlanan Resmi Gazetede Kırklareli İdare Mahkemesinin kurulması kararıyla taçlanmıştır. İlimize, hemşehrilerimize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Zira kendi de anladı sonunda gibi