Kırklareli için siyaset üstü bir akıl ekibi oluşturulacak

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında önemli isimlerin de katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Canlı Hayvan Borsası bir hafta sonra faaliyete
başlıyor. Açıklama Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel tarafından yapıldı. Merkez ve ilçelerdeki oda ve borsaların katıldığı ortak bir buluşmada alınan kararlar ise beğeni topladı. Vali Osman Bilgin, bu toplantıların iki ayda bir yapılmasını önerirken, milletvekili Selahattin Minsolmaz da, Kırklareli için siyaset üstü hareket edecek bir akıl ekibi oluşturulabileceğini
söyledi.

Kırklareli Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası, geçtiğimiz hafta ortak bir toplantı gerçekleştirdi. Organizasyona; Vali Osman Bilgin, AK Parti milletvekili Selahattin Minsolmaz ve AK Parti İl Başkanı Alper Çiler de iştirak etti. 

Ev sahibi kuruluşlar nezdinde toplantıya katılanlar arasında ise Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Başkan Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ve Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Cebelli ve Meclis Başkanı Aytaç Aksoy, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner ve Meclis Başkanı Erhan Bederli ile Babaeski Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel ve Genel Sekreter İsmail Dimitoka vardı. KTB Başkanı Turhan Altıntel, 2. etap çalışmaları tamamlanan Canlı Hayvan Borsası’nın 10 gün içinde faaliyete geçeceğini kaydederek; “Araç Dezenfeksiyon Ünitesi montajı da gerçekleşince her şey tamamlanmış olacak” dedi.
Altıntel toplantıda ayrıca buğday, ayçiçeği ve mısır hasat dönemi hakkında elde edilen veriler, lisanslı depoculuk faaliyetleri ve borsa tarafından kurulacak soğuk hava deposu ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı. Daha sonra söz alan KTSO Başkanı Soner Ilık, uzun yıllardır gündemden düşmeyen ve her zaman inatla mücadele verilmiş olan Dereköy Sınır Kapısı ile ilgili artık daha somut adımlar atılarak sonuca varılması gerektiğini ifade etti. Vali Osman Bilgin de toplantıda yaptığı konuşmada oda ve borsa müşterekliğindeki bu buluşmaların iki ayda bir yapılmasını önererek; “Milletvekilimizin ve şahsımın da katılımıyla ekonomi, tarım ve hayvancılık, bölgesel yatırım gibi konularda görüşlerin belirtilerek sonuca gitmek için her türlü çabanın gösterileceği toplantılar yapılabilir” şeklinde konuştu.
AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz da kentin kalkınması, sorunların çözüme ulaşması için ortak akıl-güç birliği-sinerji oluşturulması gerektiğine vurgu yaparak; “Kırklareli hakkettiği yerlerde değil. Gerekirse siyaseti izole edip dışarıda bırakarak böyle platformlar ile akıl ekibi oluşturulmalı” ifadesinde bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol