Kırklareli için batan 3 bin 589 güneş Türkiye için doğdu

Kırklareli Üniversitesi 2017-2018 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenine üniversiteden mezun olan 3589 öğrenci ve aileleri katıldı. 2 ve 4 yıllık bölümlerinden mezun olan öğrenciler hem mutluluğu hem hüznü bir arada tattı. Çocuklarının mezuniyetini tribünden izleyen aileler de
duygusal anlar yaşadı.

Kırklareli Üniversitesi 2017 - 2018 Akademik Mezuniyet Töreni, 11 Mayıs 2018 Cuma günü saat 17.00'da Atatürk Stadyum’unda yapıldı. Kırklareli Atatürk Stadyum’unda gerçekleşen mezuniyet törenine, Kırklareli Vali Yardımısı Erdoğan Beypınar, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Adalet ve, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Alper Çiler, Kırklareli Ticaret Borsası Başkan Vekili Hikmet Yıldırım, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, fakülte dekanları, yüksekokul müdür ve müdür yardımcıları, öğretim görevlileri, öğrenci aileleri ile mezun olan öğrenciler katılım gösterdi.
Gurur yürüyüşü
Mezuniyet yürüyüşünde sırasıyla; Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Babaeski Meslek Yüksekokulu, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Vize Meslek Yüksekokul’dan mezun olan 3589 öğrenci ellerinde diplomaları ile Atatürk Stadyumu’nda tören yürüyüşü yaptı. Öğrenciler ellerinde pankartlarla yürüyerek aileleri ve protokolü selamladılar.
“Gururlu ve bir o kadar da
hüzünlü bir şekilde üniversitemize veda ediyoruz”
Kırklareli Atatürk Stadyum’unda keplerini atan öğrenciler arasında bölüm birincilerine ödüllerini Kırklareli'nin önde gelen isimleri verdi. Mezuniyet konuşmasını tüm öğrencilerin adına 2017/2018 Akademik Yılı Birincisi olan Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Ceren Yaman yaptı. Yaman duygularını ifade etmek için, “Bu önemli günde tüm öğrencilerin ortak düşünceleri, “Sevincin ve hüznün birlikte yaşandığı bu güzel günde, mezun öğrenciler adına konuşuyor olmaktan onur duyduğumu belirtmek isterim. Kırklareli Üniversitesi serüvenimizi; düşüncelerimizin olgunlaşmaya başladığı, sorularımızın cevaplarını bulduğu ve geleceğe şekil verecek bir birey olarak tamamlıyoruz.
Bugün, yalnızca mezuniyetimizi kutlamıyoruz. Bize emek veren, bizi sorumluluk sahibi bir birey, iyi bir vatandaş olarak yetiştiren değerli hocalarımızın başarısını ve her türlü fedakârlığa katlanarak bizi okutan, bize inanan, bize güvenen, bugünün gerçek mimarları olan ailelerimizin başarısını kutluyoruz. Nice anılar ve güzel duygular eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde üniversitemize veda ediyoruz. Geçen sene devraldığımız eğitim meşalesini, bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza devrediyoruz omuz omuza gülüp ağladığımız, tek yürek olduğumuz arkadaşlarımız, artık gitme vakti. Evet, mezun oluyoruz. Üniversite hayatımız "Çok Güzeldi" desem az, "Çok Yorucuydu" desem hafif, "Nasıl Başlamıştık" desem eski, "Nasıl Biter" desem duygusal olacak. Hayatımızın bir sayfasını güzel anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bu yıl nitelikli insan gücüne 3589 mezununu katmanın haklı gururunu yaşamaktadır”
Programın devamında Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, kürsüye gelerek konuşma gerçekleştirdi. Rektör Şengörür, “Kurulduğu 2007 yılından itibaren gelişimini hızla sürdüren üniversitemiz, bu yıl nitelikli insan gücüne 3589 mezununu katmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Üniversitemizin gelişim sürecinde bize daima yol gösteren ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Kurucu Rektörümüze, tüm kurum ve kuruluşlar ile üniversitemiz mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizin sosyal, siyasi ve iktisadi alanlarda önemli görevler üstleneceğine; yalnızca üniversitede kazandıkları meziyetlerle yetinmeyip, öğrenmenin hayat boyu süren bir olgu olduğu gerçeğini göz önünde bulunduracağına; hayatları boyunca yeniliklere ve öğrenmeye açık olacaklarına; yeni bilgi ve becerilerle donanacaklarına inanıyorum” dedi.
Öğrenciler doyasıya eğlendi
Konuşma ve ödüllerin verilmesinin ardından tüm mezun olan öğrenciler hep bir ağızdan yemin ederek keplerini havaya attılar. Atılan keplerin ardında şarkılar eşliğinde eğlenen mezunlardan Ceren Kaya duygularını gazetemiz muhabirlerine anlattı. Kaya Kırklareli’nde iyi kötü 2 yıl geçirdiğini söyleyerek, “Ben 2 yıl Kırklareli Üniversitesi’nde okudum. İyi günlerim oldu, kötü günlerim oldu. Evet, bugün çok mutluyum ama Kırklareli’den gittiğim için arkadaşlarıma veda ettiğim için üzgünüm. Kırklareli bana çok şey kazandırdı. En büyüğü ise arkadaşlık, dostluk kazandırdı. Allah’ın izni ile ilerde güzel bir işim olduğunda ilk adım atmak istediğim yer Kırklareli” şeklinde duygularını aktardı. Bu güzel atmosferin sonunda öğrenciler şarkılar eşliğinde eğlendi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yolu açmak için düştüler niceler 13 Mayıs 2018 Pazar 19:24:03

    1960'lar 70'ler ve 80'lerde yüzbinlerce öğrenci bugünlerde ancak tüm milletin sonunda kollektifen bilincine varabildiği emperyalizm ve onun ülkemize neler ettiği ve yurdumuzdan defedilmesi gerektiği mücadeleleri adına kendi yüksek öğrenimlerini feda edip "tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye" savaşımında özgürlüklerini öğrenimlerini geleceklerini ve canlarını verdiler yeter ki ülkemiz ve milletimiz güneşli yarınlar için baki kalsın dediler hepbirlikte ve tek bir yürek ile güneşe doğru yürünsün ve erişilsin istediler öyle vasiyet ettiler...