Kırklareli hardaliyesine İrlanda’dan özel ilgi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) önceki gün İrlandalı misafirlerini ağırladı. Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık,
Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Kuzey İrlanda’nın Belfast ve
İrlanda’nın Kildare Şehirleri’nde faaliyet gösteren Wine Lab
(Şarap Laboratuvarı) Firması'ndan Kırklareli’ne hardaliye ithal etmek için gelen Ronan Farrell ile Lina O’sullivan’ı misafir etti.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ilimizin önemli lezzetlerinden hardaliyeyi ithal etmek için gelen İrlandalı misafirleri ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Kuzey İrlanda’nın Belfast ve İrlanda’nın Kildare Şehirleri’nde faaliyet gösteren Wine Lab (Şarap Laboratuvarı) Firması'ndan ilimize hardaliye ithal etmek için gelen Ronan Farrell ile Lina O’sullivan’ı konuk etti. Karlıbağ Hardaliye Sahibi Bülent Baksi, Kutbay Benni Hardaliye Sahibi Kutbay Benni ile Kırk Kimse Hardaliye Sahibi Güldal Karaca ve Barış Karaca ile bir araya getirilen misafirler, Kırklareli hardaliyesi hakkında bilgiler aldı. Kırk Kimse Hardaliye Evi ziyaret edilerek, Karlıbağ’ın üretim tesisi gezildi. Konuyla ilgili karşılıklı bilgiler alınıp en kısa zamanda netleştirilmesi istenildi.
Kırklareli hardaliyesi 2017 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret alarak ilimiz adına tescil edildi. Hardaliye, üzüm kabuğu ve çekirdeği ile ezildikten sonra, içine siyah hardal tohumu ve vişne yaprağı ilave edilerek hazırlanan, kendine has hoş kokusu ve tadı olan, buruk içimli, alkolsüz, geleneksel içecek olarak dikkat çekiyor. Üzümün has suyundan elde edilen, tamamen doğal olan hardaliye, ilave su ve şeker içermiyor. İlimizi 1938 yılında ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk hardaliyenin öneminden bahsederek "Hardaliyeyi milli içecek haline getiriniz" ifadelerini kullanmıştır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol