Kırklareli halkından özür diliyoruz

Şehrimizin CHP'li Belediye Başkanı’nın ısrarlı ve düzenli takibi ile ÖNADIM MEDYA Grubu personeline "KAKAVA ŞENLİKLERİ" için akreditasyon verilmedi.
ÖNADIM GAZETESİ,
KIRKLAR HABER GAZETESİ,
GAZETETRAKYA,
isimli yazılı yayın organlarımız
ve
kirklartv.com
gazetetrakya.com
radyokirklar.com
masaüstü yayınlarımızda ve web sitelerimizin uzantısı sosyal medya ağlarında, festival ile ilgili hiçbir haberi paylaşamayacağımızı belirtir, tüm halkımızdan özür dileriz…


Kırklareli Belediyesi Önadım'a uyguladığı ambargosunu sürdürüyor. Belediye, 25. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'nde habercilerin festival alanında çalışmaları için hazırlanan tanıtım kartlarını tüm yerel basın elemanlarına dağıtılırken ÖNADIM Grubunu dikkate almadı. Belediye sözde "Demokrasi" kisvesi altında, halkın haber alma özgürlüğünü hiçe saymaya devam ediyor. İlk olarak, festival etkinliklerine katılmak adına basın mensuplarına hazırlanan kartlar için tarafımıza şenliklerin akreditasyonu için başvuru formu gönderen, ardından formları teslim alan kurum, hiçbir mazeret göstermeksizin söz konusu giriş kartlarını yayın gurubumuz çalışanlarına göndermedi. CHP'li Kırklareli Belediyesi zihniyeti tarafından "yasaklı" olduğumuzdan ötürü festival etkinliklerini siz değerli okuyucularımıza paylaşamayacağımızı belirtiyor ve halkımızdan özür diliyoruz…

Kırklareli Belediye Başkanının "Kırklareli Belediyesi benim evim, burada sizi görmek istemiyorum. Sizleri hiçbir programımıza davet etmeyeceğim. Bu benim kararımdır" diyerek Önadım Medya Grubu'na başlattığı ambargo devam ediyor. Kırklareli Belediyesi'nin uygulamaları hakkında yazdığımız objektif haberlerden rahatsız olduğunu dile getirerek, bu kararı alarak, partisinin ve temsil ettiği kurumun "demokrat" kimliğini elinin tersiyle iten Belediye Başkanı, 25. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'ni de Önadım Medya Grubu'na yasakladı.
Süreçte neler yaşandı?
Yaklaşık 10 gün önce Grubumuz e-posta sistemine Kırklareli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından gelen Basın Akreditasyonu Başvuru Formunda, söz konusu formun doldurulup, 1 adet fotoğraf, nüfus kağıdı, basın kartı fotokopisi ve kurumdan imzalı belge ile birlikte en geç 20 Mayıs 2015 tarihine kadar teslim edilmesi gerektiği belirtiliyordu.
Bizler de Önadım Medya Gurubu olarak halkımızı festival etkinliklerinden haberdar etmek adına istenen belgeleri zamanında teslim ettik. Ancak dün festival başlamasına rağmen tarafımıza hala herhangi bir festival basın kartı ulaştırılmadı. Üstelik bu konuda bilgi almak için iki defa gönderdiğimiz e-postalar da cevapsız kaldı.
Şimdi soruyoruz…
Önadım Medya Grubu olarak;
1) Madem festivalde yer almamız istenmedi, niçin başvuru formları tarafımıza gönderildi? En ucuz tabiri ile bu Medya Grubumuz ile "dalga geçmek" değil midir? Bu Kırklareli Belediyesi'ne yakıştı mı?
2) Önadım Medya Grubu, Belediye tarafından "yasaklılar" listesinde yer almasına rağmen bundan yaklaşık 5 ay kadar önce e-posta adreslerimize kurumunuz haberleri gelmeye başladı. Bu yanlışlıkla mı oldu, yoksa kurum içinde bir iletişimsizlik mi var? Madem ki yasaklıyız, niçin haberleriniz bizlere gönderiliyor. Belediye'de bir ciddiyetsizlik mi hakim?
3) Her daim "Halkın festivali" olarak lanse edilen, halka açık bir organizasyon olan Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'ne Önadım Medya Grubu'nun alınmaması "demokrat" kimlik ile bağdaşıyor mu? Belediye'nin bu uygulaması savunduğunuz değerlerle çelişmiyor mu?
4) Kamusal bir sorumluluğu bulunan ÖNADIM MEDYA GRUBU'na ve HALKIN haber alma özgürlüğünün önüne konulan bu bent, bu ayıbın ULUSAL VİTRİNDE duyulmaması için mi yapıldı?
Son sözümüz…
Bizler Önadım Medya Grubu olarak inandığımız, doğru, dürüst ve ilkeli habercilik anlayışından taviz vermeden çizgimizi korumaya devam edeceğiz.
Dolayısıyla bu gelişmeler ışığında festival etkinliklerinden siz değerli okuyucularımızı Belediye Başkanı'nın keyfi tasarrufu doğrultusunda haberdar edemeyeceğimizi iletiyor ve halkımızdan Belediye Başkanı adına özür diliyoruz…

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. chp demokrasisi işte budur bir gün gelecek kırklareli halkıda gaflet uykusundan uyanacak işte o zaman chp de rüya olacak

  2. kırklarelinde chp bir çivi çakmadan dahi milletvekili çıkarabiliyorsa bu işte bir gariplik var

  3. Basın özgürlüğü naraları atanlar 16 Haziran 2015 Salı 10:49:43

    Bu belediye üstelik de vekillikten başkanlığa gelmiş bir başkanın sahip olduğu siyasi anlayış gereği "özgürlükçü" olması gerekmez mi ? Demokrat olmanın da gereği bu değil midir ? Kalkıp kimse özgür basın naraları atmasın bu cepheden şu durumda. Zira durum apaçık ortada.