“Kırklareli halkı zehir solumak istemiyor”

Gündoğdu, İnece Beldesinde, Tekkeşeyhler ve Dokuzhöyük
mevkiinde yapılması planlanan Entegre Termik Santralin 
Araştırılmasını istedi.
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli İnece Beldesinde kurulması planlanan Entegre Termik Santrali TBMM gündemine taşıdı. Konunun TBMM tarafından araştırılması için bir araştırma öneresi veren Gündoğdu, “Kırklareli İlimizde ve çevresinde; sürdürülebilir kalkınma anlayışından uzak, plansız ve çarpık sanayileşme canlı yaşamını ciddi tehdit altına sürüklemektedir” dedi.

Kırklareli Merkez ilçe, Tekkeşeyhler ve Dokuzhöyük mevkiinde yapılması planlanan Entegre Termik Santrali projesinin erken seçim döneminden yararlanılarak 28.04.2018 tarihinde müracaat edilerek ÇED Sürecinin başlattırıldığını belirten, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP’li Vecdi Gündoğdu, “TBMM 27. Dönem Yasama çalışmalarında en önemli işimizin Kırklareli’mizi, havamızı, suyumuzu ve toprağımızı korumak ve kollamak olarak görüyoruz” dedi.
Bu doğrultuda seçimlerin hemen ardından ilk çalışmasını TBMM’ye bir Araştırma Önergesi vererek başlatan CHP’li Vecdi Gündoğdu, Kırklareli ve çevresinde; çarpık sanayileşmenin canlı yaşamını ciddi tehdit altına almakta olduğunu ifade etti. Gündoğdu, İnece Beldesinde, Tekkeşeyhler ve Dokuzhöyük mevkiinde yapılması planlanan Entegre Termik Santralin Kırklareli ve Trakya Bölgesine vereceği zararların belirlenmesi, sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir yaşam alanları için gereken yasal tedbirlerin alınması amacıyla Anayasanın 98 inci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını istedi. Araştırma Önergesinin gerekçesinde İnece bölgesinde planlanan termik santralin neden hatalı bir tercih olduğunu bilimsel kanıtlarıyla açıklayan CHP’li Gündoğdu, konunun ivedilikle TBMM de bir komisyon kurularak detayları ile araştırılıp halkın aydınlatılması ve gerçeklerle bilgilendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol