Kırklareli gurur kaynağını bağrına bastı

Avrupa Taekwondo Birliği (WTE) tarafından 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde İspanya'nın Marina D'or kentinde gerçekleştirilen Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda ilimizin gurur kaynaklarından Şefika Çakal yine büyük bir başarıya imza attı. Final müsabakasında Rus rakibine yenilen Çakal, Gümüş madalyayı Türkiye ve Kırklareli’ne kazandırdı.

İlimizden 3 sporcunun katılım göstererek büyük bir başarıya imza attığı Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda ilk madalya Şefika Çakal’dan geldi. Ergin Spor Kulübü sporcusu Şefika Çakal, 47 kiloda tatamiye çıktı. Avrupa Taekwondo Birliği (WTE) tarafından 29 Kasım-2 Aralık 2018 tarihlerinde, İspanya'nın Marina D'or şehrinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın 2. gününde bayanlar 47 kiloda ülkemizi temsil eden milli sporcu Şefika Çakal, gümüş madalya kazandı.
Altın madalya olmadı
Turnuvaya katılan 2 kardeşten Şefika Çakal 47 kiloda mücadele etti. 1. Turda Karadağ Cumhuriyeti, 2. Turda Rus rakibini mağlup eden Çakal, Çeyrek Final Müsabakasında Letonya'lı rakibini 15-6, Yarı Finalde Bosna Hersek'li rakibini 12- 7 ile geçti. Final müsabakasında Rus rakibi ile karşılaşan milli sporcumuz Gümüş Madalyanın sahibi olarak kürsüde yer aldı ve bayrağımızı dalgalandırdı. Avrupa ikinciliğini ve Gümüş Madalyayı ülkemize ve Kırklareli’ne kazandıran Şefika Çakal’a teşekkür ediyoruz.
Ayakta alkışlandı
Madalya sonrası ülkemize ve Kırklareli’ne büyük bir sevinç yaratan Milli Sporcu Şefika Çakal Kırklareli halkı tarafından büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Şefika Çakal’ı adeta bağrına basan Kırklareli halkı, sosyal medya paylaşımların yanı sıra sokaklarda da Şefika Çakal’a sevgi gösterisinde bulundu. Ülkemiz ve İlimizin gururu olan kızımız Şefika Çakal, Avrupa Şampiyonasında kazanmış olduğu Gümüş Madalya ile Kırklarelispor’un 3-0 kazandığı maç öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu tarafından tebrik edilerek, Kırklareli halkı huzurunda ayakta alkışlandı.
Antrenör Gökhan Yeşil
Başarının mimarlarından birisi olan Şefika Çakal’ın Antrenörü Gökhan Yeşil, mutluluğunu kelimelerle ifade etmekte zorlandığını, yıllardır gerçekleştirdikleri çalışmaların karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Şefika Çakal’ın başarısında diğer Antrenörleri Savaş Ergin’in emeğinin çok büyük olduğunu belirten Yeşil, tüm Ergin Spor Kulübü ekibine, milli takım antrenörlerine kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiğini ifade etti. Turnuvaya katılarak Kırklareli’ne büyük gurur yaşatan Hande Nur Dalcalı ve Şevval Çakal’a da teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol