“Kırklareli eğitimde marka olacak”

28 Nisan 2017 Cuma günü, Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde düzenlenen, 2 gün boyunca sürecek Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) Projesi çalıştayının açılışı gerçekleştirildi. Projenin açılış çalıştayında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım; “Kırklareli eğitimde söz sahibi olacak” ifadelerini kullandı.

Kırklareli’nde eğitim - öğretim faaliyetlerinin niteliğini artırmayı ve kalitesini geliştirmeyi, milli manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi, eğitim personelinin niteliğini ve fiziksel
kapasiteyi yükseltmeyi , E-Takip sisteminin etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasını hedefleyen Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) Projesine veri oluşturacak çalıştayın açılış programı 28 Nisan 2017 Cuma günü İlimiz Merkez Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde 09:30 da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde düzenlenen çalıştay tüm ilçe Milli Eğitim Müdürleri, okul/kurum yöneticileri öğretmenler, idareciler, akademisyenler, eğitim sendikaları, veliler, STK Üyeleri , Yerel Yönetim temsilcileri ve öğrenciler katılım gösterdi. 2 gün sürecek olan projenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım; “Bu gün burada ilimiz adına fark yaratacağını düşündüğümüz bir çalışmayı başlatma heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Projemizin ismi Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) bunun anlamı müzikte yani sanatta alıştırmalara kısacası öğretmenin öğrencisine verdiği talimat. Bilgi toplumuna geçiş ve teknolojik ve bilimsel geçiş eğitim sistemine ilişkin beklentilerin artması ya da beklentilerin farklılaşması. Bütün projeler ihtiyaçlardan doğar. Bizim projemizin de çıkış kaynağı bu olmuştur. Bu durumun bilincinde olarak Kırklareli’nde eğitim, öğretimi artırmak ve kalitesini geliştirme gereğini, Milli, manevi değerlere bağlı gelecek nesiller yetiştirmeyi, eğitim personelinin niteliğini artırmayı, fiziksel kapasiteyi artırmayı ve birde elektronik takip sistemini verimli bir şekilde uygulanmasını sağlamak projemizin amacı bu. Hedeflerimizi gerçekleştirebildiğimiz için durum analiz yaptık. Güçlü ve zayıf yönlerimizi ortaya koyduk. Bunları sizinle de paylaşacağız. İlimiz adına güçlü yönlerimiz eğitim adına şunlar; Velilerin eğitim, öğretime duyarlı olması, derslik başına düşen öğrencilerimizin az olması, yeniliklerin ilimizde hızlı bir şekilde uygulanabiliyor olması, öğretmelerimizin yetenek ve nitelik açısından yeterli olması bunlar güçlü yönlerimiz. Zayıf yönlerimiz ise; Sadece akademik başarıya odaklanılması, sınav başarı kaygının yüksek olması, velilere yönelik etkili rehberlik sunulmaması, okulların sportif ve kültüler alanların yetersiz olması, öğretmenlerin mesleki eğitimlerin az olması, mesleki eğitimde okul sanayi işbirliğinin olmaması bunlar zayıf yönlerimiz bunları avantaja döndürebilmek için okuma düzeyinin yüksek olması bizim için önemli kriter. Meşk projesi Türkiye’de Kırklareli’nin marka olmasını amaçlar. Biz inanıyoruz ki Kırklareli eğitimde söz sahibi olacak ve Türkiye’de marka haline gelecek. Bu bizim hayalimiz. Bir araya gelmek bir başlangıçtır beraberliği sürdürmek ilerlemedir. Beraber çalışmak ise bir başarıdır. Umarız beraber çalışa biliriz. Projemizin başta geleceğimiz olan yavrularımıza, eğitim camiamıza ve tüm insanlığa hayırlı olmasını, katılım ve desteğiniz için şükranlarımı sunarım.” dedi.
Ardından yaptığı konuşmasında proje hakkında eğitimcilere teşekkür eden Kırklareli Valisi Esengül Civelek ise; “İlimiz özelinde başlatılan Meşk projesi kapsamında eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar, yürüttüğümüz tüm projeler aydınlık ülke geleceğimize, güçlü Türkiye hedefimize katkı sağlar. Hepimiz biliyoruz ki bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli unsur eğitimdir. Bir ülkenin en büyük zenginliği de yetişmiş insan gücüdür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ve bu seviyenin üzerine çıkabilme de ancak güçlü, kaliteli,
nitelikli bir eğitimle olacaktır. İlimiz dolayısıyla Ülkemiz için son derece önemli gördüğüm Meşk projesinin farklı görüşlerle zenginleştirilerek sağlam bir zeminde ilerlemesi ve sürdürülebilir olmasını temenni ediyorum. Çünkü eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar, yürüttüğümüz tüm projeler aydınlık ülke geleceğimize güçlü Türkiye hedefimize katkı sağlar. Hepimiz biliyoruz ki bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli unsur eğitimdir. Bir ülkenin en büyük zenginliği de pişmiş insan gücüdür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ve seviyenin üzerine çıkabilmede ancak güçlü, kaliteli, nitelikli bir eğitimle olacaktır. Günümüz Dünyasında değişen gelişen koşullara ülke olarak uyum sağlamamız içinde bulunduğumuz adına bilgi çağı dediğimiz, bilişim çağı dediğimiz bilgi toplumunun bilgi çağının bilişim çağının nesillerini en iyi şekilde yetiştirebilmek. Bu gelişen şartlara uyum sağlamak için her bir çocuğumuza kaliteli nitelikte eğitim sunmamız ve her bir çocuğumuzun başarısını biliyoruz ve gururu duyuyoruz şahsen ben valiniz olarak Kırklareli’nde eğitimin durumunu aktarırken Kırklareli’nde eğitimin seviyesi yüksektir. Kırklareli eğitimi ile ünlü bir kenttir derken ne kadar gururlandığımı sizlere anlatamam. Kırklareli eğitim göstergeleri açısından şuan itibariyle ülkemizdeki pek çok ilden çok çok iyi konumdadır.
Okullaşma oranımız yüksektir.
MEŞK Nedir?
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği MEŞK projesi hakkında yapılan açıklamada; “Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 07.11.1989 tarihinden beri tüm akademik ve idari personeliyle amaçlarından ödün vermeden eğitim alanında hizmet vermekte olup ülkede yaşanan eğitim sorunlarını bilimsel bir çerçevede tartışmaktadır. Sorunların kaynağına ilişkin pek çok şey söylenebilir. Eğitim sistemimizin işleyişindeki yetersizlikler, bilgi toplumuna geçiş, teknolojik ve bilimsel gelişmeler, küreselleşme ve bunların sonucunda eğitim sistemine ilişkin beklentilerin artması ya da beklentilerin farklılaşması bu sorunlardan bazılarıdır. Sorunların ve sorunların kaynağının farkında olmamıza karşın bilimsel yaklaşımla sorunların değerlendirilmediğini, çözüm yollarının aranmadığını, günlük çözümlerle yetinildiğini ya da sorunlarla birlikte yaşamayı öğrendiğimizi üzüntüyle gözlemliyoruz. Bu durumun rahatsızlığını yaşayan bizler bir ilki daha gerçekleştirerek eğitim sistemimizin sorunlarını tartışmak, durum değerlendirmesi yapmak, çözüm yollan üretmek ve önerilerimizi toplumla paylaşarak aciliyet kazanmasını sağlamak için bu çalıştayı düzenliyoruz. Bu şekilde tüm paydaşların görüş ve önerileri dikkate alınarak içeriğin zenginleştirilmesi ve yaygınlaştırılması mümkün olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol