Kırklareli eğitim düzeyi ve kalitesiyle Türkiye’de örnek gösteriliyor

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan öğrenciler için önceki gün Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde diploma töreni yapıldı. Törene İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Bekar, kurum çalışanları, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende ilk olarak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Bekar söz aldı. Verilen diplomaların normal örgün eğitimde alınacak olan bir lise diplomasından hiçbir farkı bulunmadığını vurgulayan Bekar, “Sevgili konuklarımız, değerli basın mensupları ve öğrencilerimiz. Herkes için her yerde eğitim. Halk Eğitim Merkezi’ne yani sizin yerinize hepiniz hoş geldiniz. Adı üstünde dendiği gibi Halk Eğitim Merkezi. Beşikten mezara eğitim amacıyla hareket eden bir kurumda bugün ilköğretim çağının dışına çıkmış herhangi bir nedenle ortaöğretimine devam edemeyen öğrenci arkadaşlarımızın mezuniyet töreni için burada bulunuyoruz. Kendilerinin alacakları belgelerin normal örgün eğitimde alınacak bir lise diplomasından hiçbir farkı yoktur. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Bu diploma her anlamda diğer diplomalarla aynıdır, aynı yükümlülüktedir. Gayret ettiniz ve bunun sonucunda da diplomanızı aldınız. Bundan sonraki hayatınızda eğer tercih eden olursa yükseköğretimde ben her birinize başarılar diliyorum. Burada birçok etkinliklerimiz ve kurslarımız yapılıyor. Herkesi bu programlara da davet ediyorum, sizlere çok teşekkür ediyorum ve bundan sonraki hayatınız da başarılar diliyorum. “ şeklinde konuştu.

 

Önümüzdeki hedef
üniversite
Ardından Açık Öğretim Lisesi mezun öğrencisi Yağmur Karadoğan konuşmasını gerçekleştirdi. Karadoğan konuşmasında “ Öncelikle bu mutlu ve anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için ben ve mezun arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Bugün burada bu güzel duyguyu tattığım için çok mutluyum. İlköğretimdeki güzel yıllardan sonra liseye başlayıp mezun olarak burada bulunmak benim için ve inanıyorum ki burada bulunan tüm arkadaşlarım için biraz zor görünüyordu. Olmasını gerçekleştiremeyeceğimiz bir hayalimiz gibiydi. Yaygın eğitimde konuyu anlayabilecek miydim? Kendi başıma bu işi başarıp zafere ulaşabilecek miydim? Azmimiz ve çabamızla bütün bu soruların cevabını büyük bir mutlulukla almış bulunmaktayız. Bu başarıya ulaşmamızdaki en büyük destekçilerimiz açık öğretim bürosu çalışanlarına yardımları, samimiyetleri ve yol göstericilikleri ile yanımızda olan Sayın Deniz Hanım, Fatma Hanım ve Recep Bey’e arkadaşlarım adına sonsuz teşekkür ederim. Bu başarıya ulaşmamızda en büyük destekçilerimiz siz değerli ailelerimizsiniz. Karşılaştığımız her zorlukta yanımızda olmasaydınız içimizdeki azmi, heyecanı devam ettiremeseydiniz bugün bu güzel duyguyu yaşayamayacaktık. Benimle birlikte bu başarıyı tadan tüm arkadaşlarım ile birlikte önümüzdeki hedef üniversite. Üniversiteyi bitirip yine önemli başarılara siz değerli destekçilerimizle devam edeceğiz. Sizlere layık bireyler olduğumuzu her ortamda göstereceğiz. “ ifadelerini kullandı.
Kırklareli eğitim
düzeyi ile örnek
gösterilen bir şehir
Yağmur Karadoğan’ın ardından İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın söz aldı. Kırklareli’nin eğitim kalitesi ve eğitim düzeyi ile Türkiye’de örnek gösterilecek şehirlerin başında geldiğini belirten Akın “ Değerli mesai arkadaşlarım, sevgili öğrencilerimiz ve aileleri, basınımızın güzide temsilcileri hepiniz öncelikle hoş geldiniz.
Ben burada okumanın yaşı yoktur kelimesinin gerçekleştiğini gördüm. Okumanın yaşı yok. 7’den 70’e yaşımız ne olursa olsun. Eksikliğini duyduğumuz her alanda mutlaka eğitim almalıyız. Klişe bir söz var. Eğitim şart. Gerçekten eğitim şart. Bugün aramızda bulunan mezun olma hakkına sahip olma hakkını elde etmiş kardeşlerimiz var. Mutlaka şunu düşünmüşlerdir. Keşke zamanında okulumu terk etmeseydim. Keşke o zaman çalışsaydım da mezun olup daha üst eğitim kurumlarına devam edebilseydim. Mutlaka akıllarının bir köşesinden geçirmişlerdir. Baktığımız zaman Kırklareli eğitim kalitesi ve eğitim düzeyi ile Türkiye’de örnek gösterilecek şehirlerin başında geliyor. Okula devam eden öğrencilerimize öğrenci velilerimizin yaklaşımı, eğitime sahip çıkmaları bizler için çok önemli. Böyle imkanlar varken bundan faydalanmamak biraz art niyetli bir yaklaşım gibi geliyor bana. Bakın 7’den 70’e devletimizin, Milli Eğitim Bakanlığımız’ın çalışmaları sonsuz.
Okumanın yaşı yok
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz, Halk Eğitimler, Olgunlaşma Enstitüleri, Açık Öğretim Okullarımız bu hayat boyu öğrenmeye bağlı olarak çalışıyorlar. Örgün öğretime devam eden öğrencilerimiz ile açık öğretime devam eden öğrencileri sayısal olarak kıyasladığımız zaman şunu görüyorum. Atatürk Anadolu Lisesi’nde 600 tane öğrenci var. Kırklareli Anadolu Lisesi’nde 650, TOBB Anadolu Lisesi’nde 700, Sosyal Bilimler’de 250, Fen Lisesi’nde 250 öğrencimiz var. Bütün okulları topladığımıza zaman yaklaşık olarak 2500 tane öğrencimiz var. Ancak sadece Açık Öğretim Lisesi’nde 7000 kişi var. Yani sizler en büyük okuldan mezun oldunuz. Bu yeterli mi? Kesinlikle değil. Geçen gün bir yazıda Tıp Fakültesi’ni bitiren bir kişiyi okudum. Ben doktor olacağım demiş ancak olamamış. 52 yaşındayken sınava girmiş, TIP Fakültesi’ni kazanmış, okumuş ve bu yıl mezun olmuş. Şu anda da hastanede görev yapıyor. Sizin hiçbir eksiğiniz yok. Ben üniversitede okurken baba ve oğul aynı bölümde Türk Dili Edebiyatı’nda okuyorlardı. Bunları anlatırken okumanın yaşı olmadığını vurgulamak istiyorum. Devletimiz sizlere imkan sağlıyor, kitap gönderiyor. En fazla matematik ve yabancı dilden korktuğunuzu biliyorum. Bu dersler olduğu için ben okuyamam düşüncesi içerisinde birçok kişi vardı ancak bakın çoğu mezun oldu. O durumda olanlara desteği yine biz burada veriyoruz. Matematik ve İngilizce kursu açıyoruz. Sizin ihtiyaç duyacağınız her konuda Halk Eğitim Merkezimiz sizlerin emrinde. Yeter ki istekli olun. Ben burada mezun olan arkadaşlarımızı kutluyorum ve bunun burada kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Hepinizin üniversite sınavına başvurmasını bekliyorum. Dediğim gibi okumanın yaşı yok. Mutlaka insan çaba gösterdiğinde hedefine ulaşır. Ben hepiniz yeniden kutluyorum ve herkes teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit, mezun olan öğrencilere diplomalarını takdim etti ve program sona erdi.




Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. evrimin koşulu okumak 20 Aralık 2018 Perşembe 19:03:06

    İlinizin bu başarı oranını üçe katlamak için tüm kitapçıları bünyesine alacak ve sanki daimi bir kitap fuarına dönüşüp ülke genelinde yazarlara imza günleriyle önemli ilgi odağı olacak bir kitapçılar merkez pasajı oluşturmaya ne dersiniz? On binlerce her seviyenin öğrencileri ve okuyucularıyla dolup taşacak böyle bir toplum alışveriş merkezi ilinize olan ilgiyi çok arttıracak ve yöreniz toplumuna çok daha işlevsellik ve canlılık evrensellik kazandıracaktır.