Kırklareli dördüncü sıraya düştü

Sağlık Bakanlığı 25-31 Aralık tarihleri arasındaki İllere Göre 100 binde görülen Covid 19 Haftalık Vaka Sayılarını açıkladı. Aşılamada 5’nci sırada olan Kırklareli, 100 bin kişide görülen vaka sayısında da Eskişehir, İstanbul ve Çanakkale’nin ardından 590,21 ile 4’ncü sırada yer aldı.

Geçtiğimiz hafta vaka sayalarında ilk sıraya kadar çıkan Kırklareli, hem aşılamada hem de vaka sayılarında zirveyi zorlamaya devam etse de son açıklanan İllere Göre 100 binde görülen Covid 19 Haftalık Vaka Sayılarına göre dördüncü sıraya düştü. Çanakkale ile arasında küçük farklar olan Kırklareli’nde artan vaka sayıları vatandaşların covid 19 konusunda aradan geçen iki yıla rağmen halen yeterli bilinçlenme oluşmadığı fikrine neden oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da sosyal medya üzerinden artan vakaları anımsatarak, “Vaka sayılarında belirgin bir artış var. Bu artış, vefat sayılarına yansımış değil. Fakat Omicron kaynaklı vakalar ağırlık kazandıkça, risk grubundakiler için tehlike kaynağı Omicron olacak ve yaşlılarla kronik hastalarda ölüme de yol açabilecek. Durum bizi yanıltmasın” açıklamasında bulundu.
(E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol