“Kırklareli diğer illere örnek olacak”

Geçtiğimiz aylarda atılan imzaların ardından kurulması kesinleşen Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi konulu bir çalıştay gerçekleştirildi. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi’nde hayata geçmesi istenen eğitimler ve faaliyetler hakkında görüşüldü. Programda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi’nin Kırklareli’nde açılmasının çok önemli olduğunu söylerken, “Kırklareli diğer illere örnek olacak” dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından, Türkiye genelinde sadece 12 ilde, Trakya’da ise sadece Kırklareli’nde açılacak olan “Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi” ile ilgili olarak 10 Şubat 2020 Pazartesi günü 10.00-13.00 saatleri arasında Çalıştay düzenlendi. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen çalıştaya; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezleri Koordinatörü İsmail Metin, KTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Trakya’daki Oda ve Borsaların yetkilileri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, üniversitenin ilgili bölümlerinden akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.
İnsanlar merkez sayesinde bilgiye erişecek
Düzenlenen Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Trakya Bölgesi’nde ilk ve tek olacak “Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi”nin toplulukları ve işletmeleri bir araya getirerek onların büyümek için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olacağını ifade ederek; “Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve Habitat Derneği ortaklığında, Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hayata geçireceğimiz Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi yakın zamanda faaliyetlerine başlayacak. Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezi ile Trakya’daki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirerek onların büyümek için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bölge halkının ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak olan Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezi’nde farklı sosyal gruplar ve topluluklar, bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alana sahip olacaklar. Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezi, toplulukların teknoloji ile yakınlaşması, girişimcilerin desteklenmesi ve bölgedeki işletmelerin küresel pazarlara ulaşmaları konularını odağına alacak” dedi.
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptığı konuşmada Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi’nin Kırklareli’nde olmasının çok büyük önem arz ettiğini kaydetti. 12 şehirde bulunan merkezin yer aldığı tek büyükşehir olmayan şehrin de Kırklareli olduğu belirtildi. Genel Sekreter Şahin, “Kırklareli diğer illere örnek olacak” ifadelerini kullandı.
Eğitimler ve faaliyetler hakkında öneriler alındı
Şahin’in ardından Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezleri Koordinatörü İsmail Metin tarafından “Bölgesel İstasyon’lar, Eğitim ve Uygulamalar ile İçerikler” konusunda sunum yapıldı.
Sunumun sonrasında çalıştaya katılanlar tarafından sorular cevaplandırıldı. Katılımcıların Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi’nde verilmesini istedikleri eğitimler ve faaliyetler hakkındaki önerileri alındı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol