Kırklareli, depremden zarar gören Elazığ ve Malatya’ya yardım göndermeye devam ediyor

Başta Elazığ ve çevresi ile Malatya’da etkili olan 24 Ocak depreminin ardından bölgeye başlatılan yardım kampanyaları kapsamında Kırklareli’nden 500 koli yardım malzemesi
hazırlanan TIR ile bölgeye gönderildi. Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem 24 Ocak Cuma akşam saatlerinde meydana geldi. Depremde, 35'i Elazığ'da, 4’ü Malatya'da olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, 1.607 kişi de yaralandı. Depremden sonra ilerleyen günlerde 1000'den fazla artçı deprem meydana geldi.

24 Ocak ‘ta Elazığ ve Malatya illerimiz başta olmak üzere yaşanan depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in katılımlarıyla Kırklareli Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü'nde gerçekleşen törenle deprem bölgesine gönderilen yardım TIR’ının ardından, şimdide İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda belirlenen standartlarda hazırlanan 500 koli yardım malzemesi TIR’ı Kırklareli’nden Elazığ ve Malatya illere gönderildi.
Kırklareli Valiliği koordinesinde hazırlanarak Elâzığ ve Malatya deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkan 500 koli yardım malzemesi sonrası açıklama yapan Vali Osman Bilgin;
“İlimizden daha öncede deprem bölgelerine iletilmek üzere yardım tırlarımızı uğurladık. Şimdide İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde Elazığ ve Malatya illerimize ulaştırılmak üzere 500 gıda kolisi hazırlatarak deprem bölgemize ulaştırmak üzere uğurladık. Kırklareli’mizden saygı, sevgi ve en kalbi muhabbet ile Elazığ ve Malatya şehirlerimizi selamlıyorum. Yaşanan deprem felaketi sebebiyle tüm ülkemizin başı sağ olsun. Oradaki vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlimizden katkı veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor ve bu ilin valisi olmaktan gurur duyuyorum’’ dedi.
Elazığ depremi
Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçe olan 6,8 büyüklüğündeki deprem 24 Ocak Cuma akşam saatlerinde meydana geldi. Depremde 35'i Elazığ, 4’ü Malatya'da olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, 1.607 kişi de yaralandı.
Elazığ ve Malatya'da 87 bina yıkıldı; 1287 binada ağır hasar, 56 binada orta ve 876 binada da az hasar tespit edildi. Acil olarak yıkılması gereken bina sayısı da 12 olarak açıklandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda depremin hemen ardından başlayan kurtarma çalışmalarında, 21 farklı kamu kurumu, sivil kurum ve kuruluştan 3 bin 829 personel, 22 arama kurtarma köpeği, 568 kara aracı ve beş hava aracı yer aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol