Kırklareli, çocuk gelişimcisi istiyor

Kırklareli Devlet Hastanesi'nde çocuklara yönelik daha fazla birim kurulması isteniyor. Kamuoyunda yapılan araştırmalar, kentimizdeki ebeveynlerin, çocukları konusunda ilk etapta civar il ve ilçelerdeki özel hastaneleri tercih ettiklerini, çok gerek kaldıkları durumda devlet hastanesine yöneldikleri gerçeğini ortaya çıkardı. 

Özel hastanelerin tercih edilmesinde, güleryüzlü hizmet, doğru teşhis ve tedavi, hijyenik koşullar, doktorun ilaca en sona çare olarak başvuran takip politikası ve güvenilirlik ön plana çıkıyor.
Araştırmada ortaya çıkan diğer bir önemli konu ise, tercih noktasında özel hastanelerin yanı sıra diğer illerdeki devlet hastanelerinin de ilk sıralarda yer alması. Özellikle çocuk sağlığı konusunda Kırklareli Devlet Hastanesi'nde daha fazla kadro ve birim kurulması vönünde yetkililere çağrı yapan vatandaşlar, başka devlet hastanelerinde Çocuk Gelişimi Bölümü dahi olduğunu hatırlatarak, Kırklareli'nde de aynı birimin en çok ihtiyaç duyulan konulardan birisi olduğuna dikkat çektiler.
Halihazırda Kırklareli Devlet Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Bölümü'nde 1 doktor, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nde 4 doktor, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nde 1 doktor görev yapıyor. Vatandaşlar bu kadroların çoğaltılması ve özellikle Çocuk Gelişimi Bölümü'nün kurulmasının çok önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kofçaz halk eğitim müdürü gazi ünversitesi çocuk gelişimi mezunu .kendisi kızmeslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü bitirdikten sonra gazi ünversitesi çocuk bölümünü bitirip kız meslek lisesi çocuk gelişimi öğretmenidir .kofçazda halk eğitim müdürlüğü yapmaktadır ilgililere