Kırklareli bu projeyle dünyaya açılıyor

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen AB projesinde Türkiye ve Bulgaristan arasında turizm güzergâhı oluşturulacak.

Kırklareli il Kültür ve Turzim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Avrupa Birliği (AB) fonları tarafından finanse edilen Interreg-IPA Bulgaristan Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen Joint TOUR-Bulgaristan-Türkiye sınır ötesi bölgenin cazip bir turizm bölgesi olarak tanıtımı için Ortak Girişimi Projesiyle Burgaz-Haskovo (Hasköy)-Yanbol-Kırklareli-Edirne güzergâhında en az iki tane turistik ürün geliştirileceği bildirildi.
Sözleşme imzalandı
22 Mart 2017 tarihinde proje ana ortağı Burgaz Bölgesel Turizm Birliği, Bulgaristan Turizm Bakanlığı ve Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hibe desteği alacağı proje sözleşmesi imzalandı.

Projenin toplam maliyeti 106.064,85 € olup, bu finansmanın yüzde 85 oranındaki tutarı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, yüzde 15'i ise her iki ülkenin ulusal katkısı olarak sağlanmakta.
Amaç, turizm olanaklarının kullanımını arttırmak
Projenin amacı tanıtım faaliyetleri ve bölgedeki kaynakların ve turizm olanaklarının reklamıyla sınır ötesi hedef bölgede turizm potansiyelini kullanma olanaklarının artırılmasıdır. Projeyle sınır ötesi bölgede turizm hakkında bilgilere erişimin iyileştirilmesi ve turistik destinasyon olarak bölgeye ilişkin bilgilerin artırılması hedefleniyor.
Ortak proje hazırlanacak
Proje çerçevesinde sınır ötesi bölgenin turistik destinasyon olarak tanıtılmasına yönelik ortak bir plan hazırlanacak ve internet üzerinden üç turda reklam kampanyası gerçekleştirilecek.
Bu doğrultuda Kırklareli Turizm Müdürlüğü, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesinden 2 araştırma görevlisiyle anlaşmaya varıp, bölgenin turizm potansiyelin belirlenmesi ve Bulgar uzmanlarla ortak tanıtım planın hazırlanması konusunda çalışmalara başladı.
Projenin ilk 3 ayı geride kalmış olup, en kısa zamanda Kırklareli Merkezde uzmanlar tarafından tüm hedef sınır böl
gelerin turizm potansiyeli ele alınacak bir çalıştayın yapılması planlanmıştır. Çalıştayda proje ortakların ve Müdürlüğün uzmanları elde ettikleri verileri ve bulguları yerel paydaşlarla paylaşmaları beklenmektedir.
“Uzak Doğu ve
Avrupa’ya açılacağız”
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan; "Sınır bölgesi olmamızın avantajlarını iyi bir şekilde değerlendirip, özellikle proje çerçevesinde de ele alınacak olan Uzak Doğu turistlere ve yerel Avrupalı turistlere tüm iki ülkenin bu sınır bölgelerinin güzelliklerini ortak bir güzergâh içerisinde tanıtmamız, bölgenin ziyaretçi sayısının muhakkak artışını sağlayacağına inanıyoruz. Avrupa Birliği tarafından da desteklenmiş olan projemizle bunu hedefliyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Istrancalarda bu denli doğa tahribatı varken orman içleri kirlilikten geçilmezken sahil beldelerinde düzensiz turizm yönetimimiz varken bu iş olmaz. İğneada'da Kıyıköy'de konaklamadan tutun da yeme içmeye kadar fiyatlar ne kaliteyle ne de vicdanla açıklanır. Güneyde daha ucuza tatil yaparsınız. Herkes fırsatçılık peşinde. Oysa Bulgaristan'da bile fiyatlar hem makul hem konaklama yeme içme çok daha kaliteli ve ucuz. Bu arada anlamıyorum her proje illa Bulgaristanla mı yürütülüyor ? Birsürü sınır ötesi proje yürütüldü sonrasında ne kazanıldı merak ediyorum. Hangisi işlemeye devam ediyor. Bu da 3-5 yıl sonra havada kalacak gibi görünüyor. Üniversiteden 2 hoca turizm potansiyelini vs tetkik edecekmiş. Yahu Trakya ile ilgili kaç tane turizm çalışması master planı yapıldı da hangisi kaale alınıyor ki. Yeni proje diyeceğimize eksiklerimizi düzeltelim yeter.