Kirklareli böyle mi taniniyor?

Yerlisi için bulunmaz memlekettir Kirklareli. Ancak disaridan bakildiginda nasil bir sehir?.. Kirklareli'nin imaji nasildir? Bileni bilmeyeni ile internet âlemindeki Kirklareli yorumlari bir yandan gururlandiriyor bir yandan kizdiriyor. Kimisi içinse "evet öyle" demekten öteye gidemiyoruz.

Kirklareli Üniversitesi'ne 2011 yilinda bilgisayar isletmeni olarak atanan bir memurun memurlar.net sitesinin forumunda sordugu; "Kirklareli nasil bir yerdir, yasam nasildir, daha önce hiç gitmedigim bir yer bilgisi olan arkadaslar beni aydinlatirsa sevinirim" sorusuna verilen yanitlar bir yandan gururlandirdi bir yandan kizdirdi. Ancak kullanicinin sordugu soru üzerine verilen yanitlar ilimizin disaridan nasil algilandigina dair de birçok ipucu verdi.

Kimi yorumcu Kirklareli'yi "sakin ve yasanilacak bir yer" olarak tanimlarken kimisi, "köyümsü ve kisin soguk bir yer" olarak tanimladi. Kimisi "Küçük sirin bir il" dedi kimisi de; "At arabalari" dedi. Yorumlarin çogunda yorumcular bir sekilde Kirklareli ile baglantilari oldugunu ve kenti daha önce gördüklerini belirttiler. Yine de memurlar.net sitesinin "http://urlac.com/2fbc88" adresinde yer alan Kirklareli yorumlari ilimizin disaridan nasil algilandigina dair ilginç bilgiler verdi. Bu arada heyecanli bir sekilde Kirklareli'nde memurluga ilk adimlarini atan 5 insanin 8 Temmuz 2011 tarihinde baslayip 2 Aralik 2011 tarihine kadar aralarinda geçen diyaloglari ve 8 sayfa sonunda gelinen durum da baska bir açidan degerlendirilmesi gereken ilginç bir konu.

Bize göre bir baska olsa da Kirklareli ve yapilan olumsuz yorumlarin bazilarinin her ne kadar güncelligini yitirdigini ve degisiklige ugradigini bilsek de (örnegin at arabalari gibi) halen varligini sürdürdügünü biliyoruz. 

Iste 8 sayfadan olusan o yorumlardan bazilarini internet sayfasinda yer aldigi sekli ile rumuz ve isim vermeden yayinli yoruz;

* Kirklareli küçük bir ilçe eksi sözlükte köyümsü il bile yazanlar var:):) kisin asiri soguk ve kislar bayagi uzun sürüyoo.. insanlar çok iyi sakinler alkolü bir çogu çok sever ama zararsizdirlar çingeneler çoktur at arabasiyla gezerler hep.. ev kiralari 500 600 sobali dersen daha uyguna bulabilirsin ama sobali evde durman zo olur çok soguk oldugu için.. yasam çok zor degil yiyecek falan uygun bu zamanlarda da kiraz çoktur..:) güzel bi yere atanmissin hayirli olsun

* Kirklareli küçük, sirin bir ildir. üniversitesi de daha yenidir. önümüzdeki yil 20.000 ögrenci kapasiteli yeni kampüsünde egitim vermeye devam edicek. edirneye 40 dk.uzaklikta. istanbul ile arasi ise 1 buçuk saat. yazdiginiza pisman olmayacaginiz memur maasiyla çokk rahat geçiminizi sürdürebileceginiz bir sehir. hayirli olsun..

* kirklareli 2 yil yüksekokul okudum l…net olasi bir sehirdir 60 bin nüfusu var sosyal yasam sifir çarsi dedigin 1 tane sokak var ondan ibaret istasyon caddesi var orasi yazin çay bahçeleri falan oluyor ama ben igrendim yasanacak yer yok yapacak birsey yok köyden hiç farki yok ben edirneliyim edirneye kurban olayim ……….. istanbula kirklareliden otobüs ile 3.5 saatte gidiliyor nereye gidiyorsun 200 km yolu 1.5 saatte?

* Bende Edirneliyim, Edirne ile kiyaslarsan tabii ki k.eli sana itici gelir çünkü Edirne türkyenin en güzel sehirlerinden biridir. edirne otobanindan istanbula otobüsle gidis 1 buçuk saat sürmüyor. kagni arabasiyla gidersen k.elinden istanbul 1 buçuk saat sürer ancak.

* Teyzem orda memur gecen sene 1 ay kadar yannda kaldm küçük ama güzel bi yer arkadasin dedigi gbi çingene ve at arabasi ok siveler hos :)) ve çok özgür bi yer bayan olarak aksamin her saati rahatça gezersin giyimin kusamin yadirganmaz..orda en çok ilgmi çeken çay bahçelerinin oldgu bi yer var adi gör beni al beni caddesi güya eskden bekarlar oraya çitar es ararms kendne komik gelmsti baya :)) ama genel olarak ailece oturulacak yerler de o caddede :)) sonuç olarak yasanilasi bi yer hayrli olur insallah..

* Kirklarelinin nasil bi yer oldugu konusunda yapilan yorumlara çok fazla takilmayin.Bu herkese göre degisebilir..Ben çok severim baskasi sevmez herkesin görüsü farklidir.Ben Istanbul un Anadolu yakasina bile 1.5 saatte giderim, kimi otobüsle 3.5 - 4 saatte gider.Kimi Kirklareliyi begenmez Edirne yi begenir.. :) Yani sizin anliyacaginiz burayi sevsenizde sevmesenizde burda görev yapacaksiniz...

* Kirklarelide sakin küçük bi yer memur için ideal. trafik derdin yok. güzel yani.

* Sevdim kirklareliyi ilk izlenim güzeldi yani umarim çabuk alisiriz eskisehirden sonra biraz bocaliycam ama kirklareliyi de sevicegimi düsünüyorum. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kirklreli guzeldirrrrr memur ali

  2. Tanıtamayanların kabahati 16 Eylül 2019 Pazartesi 13:14:24

    Bu sadece tanıtmak görevi olan yöneticilerinolduğu kadar şehrin dışarıyla yansıyan yüzü olarak biz hemşerilerimizin de kabahati. Biz de demek ki böyle bir algıya su taşıyoruz.

  3. Kirklarelim bir tanedir

  4. Keske herkes kirklarelili olsa