"Kırklareli bölgenin parlayan yıldızlarından birisi olacaktır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dün gerçekleştirdiği Genel Kurul'da gündem dışı söz alarak Kırklareli hakkında bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, bölgemizin gelişimini ve yapılan yatırımları meclis kürsüsünden duyurdu

Her geçen gün biraz daha büyüyen ilimiz Kırklareli'deki yatırımları ve yapılan çalışmaları TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak anlatan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, ilimizdeki gelişimin süreceğini söyledi. Minsolmaz, 19 Nisan 2016 Salı günü gerçekleştirilen Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, "Kırklareli ili üzerine gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Sözlerime başlarken tüm islam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ediyorum. Kırklareli ilimiz Türkiye'nin Kuzeybatı'sı, Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinden bir tanesi olarak hem Karadeniz'e kıyısı, hem de Bulgaristan'a 150 km sınırı ile hudut ili olması özelliği ile güzide illerimizden bir tanesidir. Babaeski, Lüleburgaz, Demirköy, Pınarhisar, Vize, Kofçaz ve Pehlivanköy ile birlikte, Merkez ilçesi de dahil olmak üzere toplam 8 ilçeden müteşekkil, aynı zamanda 21 beldesi ve 179 köyü ile tarımın, hayvancılığın, ormancılığın, madenciliğin, turizmin ve sanayinin hep birlikte olduğu ve bu itibarla da gelişmesi çok yüksek hızla devam etmekte olan illerden bir tanesidir. Konumu itibariyle Anadolu ve Avrupa arasında geçiş bölgesinde bulunan Kırklareli, tarihi, doğal arkeolojik ve Osmanlı kültür mirasına da sahip olmasıyla, turizm potansiyelini de artarak devam ettirmektedir. Bilindiği gibi Demirköy ilçesinde İstanbul'un Fethi sırasında kullanılan toplarının yapıldığı bir merkez bulunmaktadır. İl merkezinin güneyinde bulunan Aşağıpınar bölgesinde de yaklaşık 1993 yılında başlayan, başladığı günden bu yana da 8200 yıllık geçmişe işaret tutan önemli bulguların olduğu ve Prof. Dr. Mehmet Özdoğan tarafından gerçekleştirilen arkeolojik kazılarla da önemli bir tarihi gün yüzüne çıkarmayı başarmıştır" dedi.
"Eğitim oranı ile ülkemizin örnek illerindendir"
Konuşmasına devam eden Minsolmaz, Kırklareli'nin eğitim anlamında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak; "Kırklareli ilimiz eğitimde ülkemizin en önemli merkezlerinden biri olma özelliğiyle de öne çıkmaktadır. Eğitim seviyesinde, %97'nin üzerindeki okuma-yazma oranı ve Mayıs ayı 2007 yılında kurulan Kırklareli Üniversitesi ile beraber de 10 fakültesi ile hizmet veren, dünyaya açılan kapısıyla üniversitesi hızla gelişmektedir. 8 Nisan'da geçtiğimiz hafta içerisinde YÖK Başkanımızın, Bakanlar Kurulumuzun ve Milli Eğitim Bakanlığımız, Başbakanımız ile Cumhurbaşkanımızın da onayı ile Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, en büyük ilçemiz Lüleburgaz'da Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve bununla birlikte merkez ilçemizde yürürlüğe giren Hukuk Fakültesi ile birlikte Kırklareli Üniversitemiz de hızla büyümekte ve bu iki tane fakültesini de geçtiğimiz hafta içerside eğitime katmış bulunmaktayız. Bu hususta emeği geçen tüm paydaşlara huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
"Yatırımlar hızla
devam edecek"
Sözlerine son vermeden önce, ilimizde yapılan ve yapılmaya devam edecek yatırımları sıralayan Minsolmaz, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı. "Adalet Sayarımıza ilişkin de birkaç şey söylemek istiyorum. Çok kısa süre bir içerisinde, inşaatı bu yıl içerisinde başlayacak ve bölgedeki sağlık ve tarım yatırımlarının yanı sıra, adalette de ihtiyaç bulunan bu yatırım gerçekleştirilecek. Sağlık alanında, Kırklareli'de inşaatı tamamlanmış olan ve çok kısa zamanda tüm tefrişatı ile birlikte hizmete alınacak olan Kırklareli 250 yataklı hastanemizle beraber, 300 yataklı Lüleburgaz Devlet Hastanesi de önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleştirilerek, yapımına başlanacaktır. Babaeskimizde tamamlanan hastanemizle beraber, Pınarhisar ve Demirköy ilçelerimizdeki sağlık tesislerine ilişkin yatırımlar tüm hızıyla sürmektedir. 6 bin 500 kilometrekarelik alanın yaklaşık %40'lık alanı tarım, %40'ı orman, %5'i meralar ve %15'i de diğer tarım alanlarından oluşan bölgemizde, tarımsal faaliyetlerden yılda 1.7 milyar TL gibi önemli bir kaynak, ülkemiz ekonomisine katılmaktadır. İPA Katılım Öncesi yardım aracının, tarım ayağı olan İPART kapsamına 39 il ile beraber Kırklareli ilimizin de alındığını geçmiş zamanlarda ilimize müjdelemiştik. Bu İPART kapsamında olan illerde %50 ile %70 arasında kırsal kalkınma destekleriyle de bölgemizdeki tarımsal varlık hızla artacaktır. DSİ'nin bölgemizde yapmış olduğu, yaklaşık 48 bin hektarlık yani %18'lik tarımsal alan sulaması da bu bölgede iki katına kadar artırılması planlanmaktadır. Kırklareli ili, boğazlardan ötürü aynı zamanda hayvancılıkta Ari Bölge olma özelliğinle de tarımsal varlığını ve hayvancılık varlığını hızla artırmaktadır. Ulaşım aksları içerisinde Hızlı Tren ile birlikte bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Dereköy Sınır Kapımız ile beraber de bölgede ticari trafiğin artacağı bir bölge olma yolunda hızla ilerlemektedir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol