“Kırklareli bizim, Kırklareli bizim kalacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli’nde aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Dün ilimiz Esnaf ve Sanatkarlar düğün salonunda düzenlenen toplantıya; Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da katılım gösterdi
Saat 13.00’da saygı duruşunun gerçekleşmesi ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık gerçekleştirdi. Çobancık, konuşmasında Kırklareli’nde 21-0 yapacaklarını, tüm belediyelerde CHP bayrağını dalgalandıracaklarını belirtti. Ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç kürsüye çağrıldı. Özkoç konuşmasında iktidarın politikalarını eleştirerek, Türkiye’deki tek kurtuluşun CHP’den geçtiğini vurguladı.
Daha sonra ise CHP Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan ile Vecdi Gündoğdu kısa birer konuşma gerçekleştirdi. Kayan konuşmasında iktidara yüklenirken, Gündoğdu partililere “Arkadaşlar bu oyunu bozmaya, iktidara bir sarı kart göstermeye, Kırklareli başta olmak üzere 31 Mart gecesi tüm Trakya’yı kıpkırmızı boyamaya var mısınız?” diyerek, onların “Varız” cevabını aldı.
Programda daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya bir konuşma yaptı. Kaya konuşmasında şunları kaydetti; “Değerli Kırklarelililer, Sizler, “Ya istiklal ya ölüm” diyenlerin torunlarısınız. Bu onurlu geçmişin sorumluluğunu omuzlarında gururla taşıyan; laik, demokrat, aydınlık Türkiye'nin yılmaz bekçilerisiniz… Bizim yolumuz emperyalizme karşı “tam bağımsız Türkiye” diyenlerin yoludur. Bizim yolumuz canını bu toprakların bağımsızlığı için verenlerin yoludur. Bizim yolumuz, Cumhuriyet devrimlerinin izini sürenlerin yoludur. Hiçbir mevki, hiçbir koltuk, hiçbir gelecek endişesi bizi yolunuzdan asla döndüremez. Bu geçmiş tarihimizde böyleydi, bugünde böyle…
Bugün zorlu bir krizin içindeyiz. Ekonomik, sosyal ve siyasal krizler yaşıyoruz. Paramızın değeri yok, üretemiyoruz; tarım, hayvancılık, sanayi bitmiş. Eğitimimiz, içinden çıkılmaz karanlık bir yola sokulmuş. Adalet yok! İnsan hakları yok! Demokrasi yok!
Sevgili Kırklarelililer; Bugün, bu gidişe dur demenin günüdür. Bizlere bu cennet vatanı armağan edenlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirme günüdür. Türkiye’nin dört bir yanını geziyoruz. Halkın coşkusu, Trakya’da olduğu gibi, Anadolu’da da baharın geldiğini müjdeliyor bize.”
Aday tanıtımına geçilmeden önceki son konuşmayı ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Faik Öztrak gerçekleştirdi. Öztrak konuşmasında şunları söyledi;
“Türkiye artık Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu ülkede en yüksek insani gelişmişlik standartlarını sağlayan, hesap veren, şeffaf, dertlere derman olan belediyecilik anlayışıyla yürümek istiyor. Zafer kazanacağız demiyoruz. Büyük başarı elde edeceğiz ama neden zafer kazanacağız demiyoruz? Çünkü zafer düşmana karşı kazanılır. Biz o sandıkta bugün millet iş birliği içerisindeyiz. O sandıkta Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren seçmenlerimizin, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren seçmenlerimizin, Saadet Partisi'ne oy veren seçmenlerimizin, HDP'ye oy veren seçmenlerimizin, diğer tüm partilere oy veren, vermeyen seçmenlerimizin oylarına talibiz. Biz bu ülkede artık huzur istiyoruz. Büyük bir mutabakatı gerçekleştirmek için uğraşıyoruz."
Öztrak konuşmasında “Kırklareli bizim, Kırklareli bizim kalacak” diyerek seçimlerde yine iddialı taraf olduklarını vurguladı.
Bu arada toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da telefon bağlantısı yoluyla Kırklarelili partililere seslendi. İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, cep telefonu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı. Ardından telefonla vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdiğini söyledi.
Kırklareli'nin çok daha güçlü bir şekilde öne çıkmasını arzu ettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Ankara'dan bütün Kırklarelili kardeşlerime selamlarımı, sevgilerimi, dostluğumu gönderiyorum. Hepiniz sağ olun, var olun." dedi.
Daha sonra aday tanıtımına geçildi. Sırasıyla tüm ilçe ve belde Belediye Başkan adayları, Belediye ve İl genel meclis üyesi adayları sahneye davet edildi. Objektiflere birlik ve beraberlik pozları veren adaylara katılımcılar alkışlar ile birlikte destek sözü verdiler. Merkez ilçe adayı Mehmet Tuna Soykan ve ekibine partililer büyük ilgi gösterdiler. Soykan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
“Yerel seçimler Kırklareli için bambaşka bir anlam ifade eder. Çünkü Kırklareli Cumhuriyet sevdalısı, bayrağını elinden bırakmayan, Atatürkçü bir kenttir. Ve seçim gecesi herkes Kırklareli’nin merak eder. “Atatürkçü bu kent acaba ne yaptı?” diye herkes dikkatle burayı gözlemler. İşte bu bakışların yüklediği sorumluluklar hepimizin omuzlarındadır. Atatürk sevdalıları buraya baktığında yine ilimizi Kırmızı renkte göstermek zorundayız. Omuz omuza verdiğimiz İyi partili dostlarımız ile yerine getirmemiz gereken görev şudur; ‘Birinci vazifen Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Varlığının yegâne temeli budur.’
Bu kenti gözümüz gibi koruyarak, çocuğumuz gibi bakarak geliştireceğiz. Çevrimizi ve doğayı koruyarak insanımızı zenginleştirecek projeleri hayata geçireceğiz. Üniversite öğrencilerimizin hayatını kolaylaştıran önlemler alacağız. İlkelerimiz; Şeffaf Belediyecilik, Katılımcı Belediyecilik, istihdam yaratan Belediyecilik, sokak hayvanlarına sahip çıkan Belediyecilik yapacağız. Her mahalleye çocuk evleri kuracağız. Ben Kırklareli’ne Huzurevi değil, Huzur Köyü kuracağım. Pınar Mahallesi’ne bir şehir meydanı kazandırma projemiz var. Atatürk Mahallesine “Ata Park” isimli bir projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Bademlik mahallesinde İnci deresi rekreasyon alanı, İstasyon Mahallesi rekreasyon alanı çalışmalarımız var. Ayrıca Vilayet Meydanı yayalaştırma projemiz mevcut. Yine öğrencilere yönelik olarak dijital kütüphanelerin bulunduğu, ücretsiz internet hizmetinin yer aldığı bilim merkezlerimiz olacak. Projelerimizi kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.”
Aday tanıtım toplantısının ardından katılımcılar Karaumur Caddesinde yer alan CHP seçim bürosuna kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol