Kırklareli “bağımsız” dedi

Kırklareli Merkez’de Cumhur İttifakı Adayı Derya Bulut, Millet İttifakı Adayı Tuna Soykan ve Bağımsız Aday arasında geçen seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Bağımsız Aday oldu. Bağımsız ile Bulut arasında kıyasıya rekabete sahne olan seçim yarışı Kırklareli’nin olduğu kadar ülke gündemine de konu oldu. Saatler 21.30’u geçtiğinde netlik kazanmaya başlayan sonuçlar saat 22.00 sularında resmi olmasa da kesinleşti. Alınan son sonuçlara göre; Bağımsız 17 bin 52 oy alırken Derya Bulut 16 bin 878, Tuna Soykan ise 9668 oy aldı. Seçim sonuçlarının birbirine çok yakın olması
zaman zaman yanlış anlaşılmalara da neden oldu. Bir an Cumhur İttifakı taraftarlarından sevinç sesleri duyulurken bir an Bağımsız taraftarları sevinen taraf oldu. Sonuçların
birbirine yakın olması ve bazı yerlerde oy pusulalarında mührün yanlış basılması nedeniyle itirazlar olacağı bilgisi geldi. Cumhur İttifakı’nın bu kapsamda Salı gününe kadar itiraz edebileceği öğrenildi. Kırklareli’nde seçim sonuçları bu şekilde gerçekleşirken Türkiye genelinde gülen taraf Cumhur İttifakı ve AK Parti oldu. Ülke genelinde birçok ilde Cumhur İttifakı’nın adayları yada AK Parti’nin adayları kazanan taraf oldu.

Kırklareli günlerdir “kim kazanacak?” sorusunun yanıtını resmi olmasa da dün verdi. 31 Mart 2019 tarihinde seçime giden Türkiye ile birlikte Kırklareli, tüm Türkiye’nin de yakından takip ettiği kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Cumhur İttifakı Adayı Derya Bulut, Millet İttifakı Adayı Mehmet Tuna Soykan ve Bağımsız Aday arasında geçen seçimde sabah saatlerinden itibaren seçim yarışı başa baş gitti.Sabah saat 08.00 da başlayan oy verme işlemi saat 17.00’a kadar sürdü. Bu saate kadar adaylar ve siyasiler sandıkları gezerek durumu inceledi. Saat 17.00 ile birlikte oy verme işlemi sona erdi. Bu saatten sonra sandık başkanları ve görevlileri sayıma geçti. Kırklareli Merkez’de sandıktan resmi olmayan sonuçlara göre Bağımsız olarak seçimlere giren mevcut başkan kazandı. Ancak Cumhur İttifakı adayı Derya Bulut ile bağımsız arasındaki fark ara sıra başa baş geçince akşam saatlerinde her iki tarafın destekleyenlerinin de sevincine sahne oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimin sonunda Bağımsız aday 17 bin 52 oy aldı. Derya Bulut 16 bin 878 oy aldı. Tuna Soykan ise 9668 oy aldı.
İtiraz gelebilir
Seçim sonuçlarının netleşmesi ve aradaki farkın onlu rakamlara kadar düşmesi ile birlikte Cumhur İttifakı bazı yerlerde sıkıntılar olduğu gerekçesi ile itiraz etme kararı aldı. Bu kapsamda akşam saatlerinde MHP İl Başkanı Şaban Savaşan ile AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İl Binası önünde birlikte bir açıklama yaptı. Parti binasının önünde bekleyen partililer ile basına açıklama yapan Savaşan ve Minsolmaz, itiraz edeceklerini bu nedenle seçimin sonucunun kesinlik kazanmasının biraz gecikebileceğini belirterek kalabalığa beklememeleri önerisinde bulundu.
Çiler, Adliyeye geçti
Bu gelişmeler yaşanırken AK Parti İl BaşkanıAlper Çiler ve il yönetimi de Kırklareli Adliyesine geçti. Burada sandık tutanaklarını inceleyecekleri öğrenilen AK Partililerin Salı gününe kadar süresi bulunduğu, yapacakları incelemeye göre itiraz edebilecekleri açıklandı.
İlçelerde
kazananlar
Seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde kazanan isim mevcut başkan Abdullah Hacı oldu. Demirköy’de ise AK Parti Adayı Recep Gün koltuğu MHP’li Muhlis Yavuz’dan aldı. Kofçaz’da kazanan isim CHP’li Mehmet Balcı’dan koltuğu alan AK Partili Ziya Karataş oldu. Lüleburgaz’da Murat Gerenli tüm rakiplerine açık ara fark atarak tekrar Lüleburgaz Belediye Başkanı oldu. Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde başkanlık yarışını AK Partili İhsan Talay, Pehlivanköy İlçesi’nde ise yine AK Partili Mevcut Başkan Hüseyin Açıkel kazandı. Vize ilçesinde ise seçimin galibi koltuğu MHP’li Sedat Balkı’nın elinden alan CHP’li Ercan Özalp oldu. Balkı ayrıca diğer rakibi DP’li Bülent Türker’in de gerisinde kaldı.
Tekirdağ ve Edirne’de durum
Trakya’da Edirne ve Tekirdağ’da CHP’nin mevcut Belediye Başkanları dün gerçekleşen yerel seçimde birincilikle çıkarak tekrar aynı göreve seçildiler.
Edirne’de kesin olmayan sonuçlara göre sandıkların yüzde 98’inin açıldığı sırada Mevcut Başkan Recep Gürkan oyların yüzde 44.94’ünü alırken, AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Koray Uymaz yüzde 32.08’ini alabildi. Bağımsız Türkiye Partisi Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi ise oyların 6.18’ini aldı.
Tekirdağ’da da sonuçlar benzer çıktı. Mevcut Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak CHP’den yeniden aday olduğu seçimlerde, dün gece oyların yüzde 51.06’sını alarak farklı şekilde yarışı önde götürdü. AK Parti Belediye Başkan adayı Mestan Özcan ise oyların yüzde 43.82’sini alabildi.
Türkiye’de sonuçlar
Türkiye genelinde yine Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üstünlüğü vardı. Gece yarısını gösterdiğinde İstanbul’da AK Parti Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki kıyasıya mücadele devam ederken, Ankara’da CHP’nin adayı Mansur Yavaş, İzmir’de ise CHP’nin adayı Mustafa Tunç Soyer galibiyetlerini garantilediler.
AK Parti ülke genelinde 40 il’de üstünlüğünü sağlarken, CHP; 20, MHP;12, HDP;7, TKP;1 ilde galibiyetlerini ilan ettiler...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. halka rağmen olmuyor 01 Nisan 2019 Pazartesi 12:05:20

    Halkın iradesi atama adayı reddetti işte. Şimdi "yuvaya dön" çağrı zamanı ve özür dileme vaktidir seçilenden...

  2. Seçim sonuçlarına cumhur ittifakı itraz etti. Madem bağımsızsın sana demediğini bırakmayan eski partililerini nasıl ağırladın ? Biz sana chp başındaki Kırklareli halkının fikirlerini önemsemeyen lidere dik durduğun için oy vermiştik. Şimdi yine kol kola girmek nesi ? O halde Tuna beye haksızlık olmadı mı ?