Kırklareli Yeniden Kırmızı Oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen haftalık Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Her 100 bin kişide Covid-19 vaka sayısı İstanbul'da 307,40, Ankara'da 287,04, İzmir'de 69,61 oldu.

İlimiz Kırklareli uz-unca bir müddet Hayat Eve Sığar göstergesi kapsamında mavi de yer alırken yeniden kırmızıya dönmesi dikkat çekti. Trakya da Kırklareli’nin yanı sıra Edir-ne ve Tekirdağ’da ya-şanan vaka artışları da halk arasında endişe yarattı. Harita kırmızıya büründü. Tabloya göre, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de vaka sayı-ları arttı. Daha önce açıklanan tabloda, Edirne’nin 100 binde 160,63 olan vaka sa-yısı 198,64’e, Tekirdağ’ın 250,03 olan vaka sayısı 281,85, Kırklareli’nin 244,93 olan vaka sayısı ise 272,85’e yükseldi. Edirne koronavirüs vaka sayısı artan 9’uncu il oldu. Açıklanan son ra-kamlarla birlikte Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli-’nin Hayat Eve Sığar uy-gulamasındaki yoğunluk haritası da kırmızıya bü-ründü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka sayılarını açıkladı. Buna göre vaka sayısı en çok artan iller; Si-nop, Osmaniye, Kastamonu, Tunceli, Amasya, Balıkesir, Tokat, Çan-kırı, Edirne ve Giresun. Öte yandan Her 100 bin kişide Covid-19 va-ka sayısı İstanbul’da 307,40, Ankara’da 287,04, İzmir’de 69,61 oldu. Haftalık haritayı paylaşan Bakan Koca, “30 Ekim-5 Kasım ara-sında, 100.000 kişi iç-inde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sa-yısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip gel-diğiniz illerdeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz” dedi. Türkiye'de günlük vaka sayıları 25 binin üzerinde seyrederken özellikle bazı illerde vakalarda büyük artış oldu.

Kritik tabloyu açıklayan Bakan Koca, “30 Ekim-5 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Sinop, Osmaniye, Kastamonu, Tunceli, Amasya, Balıkesir, Tokat, Çankırı, Edirne, Giresun” ifadelerini kullandı.
AYDIN’DA GEÇTİĞİMİZ HAFTAYA GÖRE ARTIŞ
Vaka sayısı en düşük iller arasında yer alan Aydın'da geçtiğimiz hafta yüzde 4 oranında artış göstererek yüz binde 49,24 olan vaka sayısı bu hafta yüzde 16 oranında artış yaşayarak yüz binde 57,46 olarak gerçekleşti. İllere göre haftalık vaka sayısı tablosuna bakıldığında ise Aydın, bu hafta da en az vaka görülen il olarak 10. sırada yer aldı.
“GÜNLÜK VAKA SAYISI 91 OLDU”
Aydın Valiliği ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşların aşıya erişebilirliği konusunda da örnek çalışmalar yapılmaya devam ederken, Aydın hem pozitif vakalarda hem de aşılanma yüzdelerinde en iyi iller arasında yer almaya devam ediyor.
Haftalık vaka sayılarının açıklanmaya başlandığı ilk günlerden bu yana il genelinde alınan tedbirler etkisini göstermiş, günlük vaka sayısı 10'a kadar düşmüştü fakat ülke genelindeki normalleşme sürecinin ardından yaşanan artışlar Aydın'ı da etkiledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tablo kapsamında yapılan hesaplamalara göre 30 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında Aydın’da günde ortalama 91 vaka görülürken, bu rakam bir haftada 642'ye ulaştı. Geçtiğimiz hafta ortalama 78 olan günlük vaka sayısı ise bu hafta 91'e yükseldi.(E.Baycan)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. IQ evrimini AI zombiliğine tercih edenlerin ibretlik halisiniz ve de sizlere müstehak bu olanlar...

  2. KÜÇÜK YALÇIN KÜÇÜK YİNE MEMNUNİYETSİZLİĞİNİ DİLE GETİRİP ÇİZMELERİ ÇIKARDIKTAN SONRA AYNI ÇİZMELERİ GİYENLERE SİLAH ÇEKENLERDEN MİRAS KALAN HALKA TASALLUT NAMINA EZME BİÇME ÇÖKME VE KİN KUSMA POLİTİKASINI BİR HIRILTI KUMKUMASI HALİNDE NEŞRETMİŞ. BİR KİTLENİN İDEOLOJİSİ ŞİRRETLİK REFLEKSİNDEN İBARET OLABİLİR Mİ YA?