Kirklareli Yem Sanayi hedef büyüttü

Kirklareli Yem Fabrikasi'nin her türlü büyükbas, küçükbas ve her türlü kanatli hayvan yemi ürettigini ifade eden Kirklareli Yem Fabrikasi Genel Müdürü Erdinç Yavuz; "Uz Yem'i kiraladiktan sonra profesyonel bir satis agi kurduk. Hedefimiz 600 bin tonluk yem pazarindan 100 bin tonluk pay almak" dedi.
Yavuz; ayrica 60 bin metrekarelik alanda kurulu olan ve günlük 750 ton/gün üretim kapasitesi olan tesisin 10 bin metreküp ambar, 5 bin metreküp de silo kapasitesi oldugunu da ekledi. Tam otomatik olarak yem ürettiklerini ifade eden Yavuz, günlük 1995 yilinda göreve geldiginde 180 ton olan kapasiteyi 1998 yilinda 750 ton/gün'e çikardiklarini kaydederek söyle devam etti
"5 ton/saat üzerine kurulan tesisimiz daha sonra 12 ton/saate çikarilmis. Özellestirme kapsaminda 1995 yilinda Tarim Kredi Kooperatifleri satin aldi. Isletme Sefi olarak geldigimde kapasiteyi artirmak için presleri, degirmenleri, sogutuculari, elevatör ve komveyörleri degistirdik. 20 ton yükleme kapasitesini 80 ton/saate, 30 ton/saat olan bosaltma kapasitesini de 150 ton/saate çikardik.
5 bin metreküp ambar kapasitesini 10 bin metreküpe, 1500 ton olan silo kapasitesini de 5 bin tona çikardik. Yani Kirklareli Yem Fabrikasi tepeden tirnaga degisti."
"20 protein, 2800 metabolig enerjiye sahip süt yeminde soya fasulyesi ve misirözü küspesi ile 20-28 süt yemi üreten Trakya'da tek fabrikayiz" diyen Erdinç Yavuz, ürettikleri et yemleri ile ilgili olarak da su bilgileri verdi"Küçükbas ve büyükbas hayvanlarda en hizli canli agirlik artislarini saglamak maksadiyla by pas yag gibi dogal katkilar kullanarak yem üretiyoruz.
Altinbesi adi altinda ürettigimiz bu yemi kullanan hayvan besicileri günlük 1.5 kilogram canli agirlik artisi saglamaktadir. Ayrica büyükbas hayvanlarin ayak hastaliklari ve tirnak çürüklerine karsi organik çinko kullaniyoruz ve bu Kirklareli yem'in ayricalikli hizmetlerinden biridir.
Yemlerde her türlü mikrop ve hastaliga karsi antioksidanlar ve hastaliklara bagisiklik saglayan diger katki maddeler kullanilmakta. Bu yemle beslenen civcivler en kisa sürede kesim çagina erismekte. Tüketiciye de güvenli bir beyaz et sunulmasini saglamaktayiz. Yumurta tavuklari da bu yemle beslendigi takdirde 30 gün düzenli olarak yumurta vermektedir."PAZARLAMA AÄzIKirklareli yem olarak bugüne kadar yemlerini Trakya'daki Tarim Kredi kooperatiflerine ve sadece Kirklareli sinirlarindaki tarimsal kalkinma kooperatiflerine ve direkt olarak üreticiye 2 pazarlamaci ile sattiklarini kaydeden Genel Müdür Yavuz, "2 ay önce Kesan, Hayrabolu, lüleburgaz, Babaeski, Uzunköprü, Vize ve Malkara'ya bayilikler verildi. 12 Eylül'den itibaren de veteriner hekim koordinatörlügünde 6 veteriner satis sorumlusundan olusan bir pazarlama ekibi olusturduk. Istanbul'un Anadolu yakasi ve çanakkale ile Trakya'nin tamaminda faliyet gösterecekler. Veteriner hekim arkadaslarimiz üreticimizden verdigi hizmetten dolayi para talep etmeyecek. Çiftçimize ve üreticimize hayvan barinaklari, yemin kullanimi, sik görülen hayvan hastaliklari hastaliklardan korunmalari hakkinda bilgi verip yardimci olacak." Uzunköprü'de bulunan ve köklü fabrikalardan biri olan Uz-Yem A.S'ye ait yag ve yem fabrikasinin yüzde 26'sinin 2003'te Kirklareli Yem Sanayi tarafindan satin alindigini hatirlatan Erdinç Yavuz, "1 Haziran 2005'te fabrikanin tamamini kiraladik. Böylece üretim agimiz da genislemis oldu.Burada üretilecek bitkisel yaglar Uz Yag adi altinda imal edilecek. Trakya, Istanbul ile Sakarya, Balikesir, Izmir ve Kütahya'da satisa sunulacak. Ayrica buradaki 300 ton/gün olan yem üretimimizi de devam ettirerek bölged esatisa sunacagiz. Kirklareli Yem Sanayi A.S., Uz-Yem A.S. ile birlikte bölgenin en büyük firmalarindan biri olacak." diye konustu.Kirklareli yem olarak bugüne kadar yemlerini Trakya'daki Tarim Kredi kooperatiflerine ve sadece Kirklareli sinirlarindaki tarimsal kalkinma kooperatiflerine ve direkt olarak üreticiye 2 pazarlamaci ile sattiklarini kaydeden Genel Müdür Yavuz, "2 ay önce Kesan, Hayrabolu, lüleburgaz, Babaeski, Uzunköprü, Vize ve Malkara'ya bayilikler verildi. 12 Eylül'den itibaren de veteriner hekim koordinatörlügünde 6 veteriner satis sorumlusundan olusan bir pazarlama ekibi olusturduk. Istanbul'un Anadolu yakasi ve çanakkale ile Trakya'nin tamaminda faliyet gösterecekler. Veteriner hekim arkadaslarimiz üreticimizden verdigi hizmetten dolayi para talep etmeyecek. Çiftçimize ve üreticimize hayvan barinaklari, yemin kullanimi, sik görülen hayvan hastaliklari hastaliklardan korunmalari hakkinda bilgi verip yardimci olacak."

Paylaş

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yemleriniz on numara bes yildiz.emegi gecenlerin eline saglik.insallah bole devam eder....