Kırklareli YÖREX’i salladı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya’da bu yıl 20-24 Ekim tarihlerinde 11. kez düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’e katılım sağladı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında düzenlenen fuarda Kırklareli’nin lezzetleri de yer aldı. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Trakya’nın yöresel ürünleri’nin yer aldığı alanda açılan standta Kırklareli’nin coğrafi işaretli ürünleri “Kırklareli Peyniri” ve “Kırklareli Hardaliyesi” ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yöresel ürünlerin ticari değerlerini ve hacmini yükselterek, yöredeki istihdamı geliştirmek adına birçok çalışma yaptıklarını dile getiren KTSO Başkanı Soner Ilık, “Oda olarak ilimizde üretilen yöresel ürünlerimizi, iç pazardaki ithal ürünler karşısında güçlendirmek, hali hazırda yerel pazarlarda yer edinmiş yöresel ürünlerimizin, daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak, yöresel ürünlerin ticari değerlerini ve hacmini yükselterek, yöredeki istihdamı geliştirmek adına birçok çalışma yapıyor ve yapılan çalışmaları desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası An-talya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle 20-24 Ekim 2021 tarihlerinde bu yıl 11. defa düzenlenen “YÖREX- Yöresel Ür-ünler Fuarı”na katılım gösterdi.

Fuarda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Trakya’nın yöresel ürünlerinin yer aldığı alanda açılan standta Kırklareli’nin coğrafi işaretli ürünleri “Kırklareli Peyniri” ve “Kırklareli Hardaliyesi” ziyaretçilere tanıtıldı ve tattırıldı. Türkiye’nin en büyük yerel ürün fuarı olan “Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX)”, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, KTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser, KTSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Nihat Bıyıklı, Ertan Özbek, Hüsnü Güngör Akarca, Ahmet Eroğlu, KTSO Meclis Katip Üyesi Burak Özlek, KTSO Meclis Üyeleri; Uğur Arıkök, Şevket Başgelen, Atilla Akın, Günalp Ferit Kaya, Sebahattin Şan, Özcan Gümüş, Fatih Erişen, Jülide Başkur, Fedai Saçar, Gürsel Tekdurmaz, Erdinç Nişikli, Oda Sekreteri Fatma Merve Gelep katıldı.
“Trakya bölgesinin coğrafi işaretli ürünleri görücüye çıktı”
Trakya’daki yöresel ürünler ile coğrafi işaretli ürünlerin yer aldığı Trakya Kalkınma Ajansı’na ait alandaki stantları gezen Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Yöresel ürünlerimizin; ticarete kazandırılması, tüketimlerinin yaygınlaştırılması, katma değerlerinin artırılması ve coğrafi işaret ile tescil ettirilerek standartlarının oluşturulması gibi amaçlarla, Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle 20-24 Ekim 2021 tarihlerinde bu yıl 11. defa düzenlenen ‘YÖREX- Yöresel Ürünler Fuarı’na katılım gösterdik. Fuarla birkaç saatte doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Anadolu'yu gezme imkanı bulduk. Bu yıl 76 İl’den ve KKTC’den 113 Oda ve Borsa, 16 Kalkınma Ajansı, 83’ü Kadın Kooperatifi olmak üzere 150 Kooperatifimizle toplam 650'nin üzerinde katılımcı yer aldı. Trakya bölgesinin coğrafi işaretli ürünleri ile yöresel ürünleri Trakya Kalkınma Ajansı tarafından oluşturulan alanda görücüye çıktı. Yöresel ürünlerini, genellikle yerel pazarlar için üreten firmalarımız, bu fuara katılarak ulusal ve küresel pazarlara açılma olanağı sağlama, yerli ve yabancı girişimcilerle ortaklık veya işbirliği konusunda uygun bir ortam yakalama ve yöresel ürünlerini tescillendirme ve markalaştırma yolunda önemli bir açılım gerçekleştirme imkanına sahip oldular.
“Yöredeki istihdamı
geliştirmek adına birçok
çalışma yapıyoruz”
Oda olarak ilimizde üretilen yöresel ürünlerimizi, iç pazardaki ithal ürünler karşısında güçlendirmek, hali hazırda yerel pazarlarda yer edinmiş yöresel ürünlerimizin, daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak, yöresel ürünlerin ticari değerlerini ve hacmini yükselterek, yöredeki istihdamı geliştirmek adına birçok çalışma yapıyor ve yapılan çalışmaları desteklemeye devam ediyoruz.” Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu açılış töreninin ardından fuar alanındaki stantları gezerek, ürünler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hisarcıklıoğlu daha sonra bölge oda/borsa başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya gelerek sorun ve çözüm önerilerini dinledi, görüş alışverişinde bulundu. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hem sağlık hem ticaret 25 Ekim 2021 Pazartesi 18:51:05

    Her yörenin ürünü bir cevherdir. Cevherler birarada mücevherler olurlar. Her yöre ürünü belirli sınırlı mineraller vitaminler vb. kapsarlar bu yüzden her yöre ürünü diğer yöre ürünleriyle bütünlük kazanır. Sağlıklı beslenme yöreler ürünlerini birlikte tüketmekle sağlanabilir.