Kırklareli Valisi Osman Bilgin: “Yıldızlı İşletmeler Projesi Halk Sağlığının Güvencesi”

Kırklareli Valiliği  tarafından uygulamaya konulan projelerden biri olan "Yıldızlı İşletme Projesi" Lansman programı Vali Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin Hanımefendi'nin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Vali Bilgin gerçekleşen proje tanıtımı sırasında yaptığı açıklamada; “Proje ile gıda üretimi yapan ve toplu tüketime sunan işletmeler bilinçlenecek ve ürünler AB ve Tarım ve Orman Bakanlığı normlarında olacaktır. Projenin oluşturacağı rekabet ortamı gıda güvenilirliği, izlenebilirlik ve gıda kalitesindeki artış, halk sağlığını da güvence altına almış olacağından, Yıldızlı İşletme Projesinin uygulanması pandemi süresince alınan tedbirlere önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Gerçekleşen lansman sonrası Valimiz Sayın Osman BİLGİN ve Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi tarafından projede hak kazanan işletmelere “Yıldızlı İşletme” sertifikaları verildi.
"Yıldızlı İşletme Projesi" ile; İlimizde faaliyet gösteren işletmelerde(lokanta, restaurant, cafe, berber, kuaför, market, spor merkezleri, AVMler, kahvehaneler, çay bahçeleri, lokaller, düğün salonları, internet kafeler v.b) kontrollü sosyal hayat dönemine uygun olarak Sağlık Bakanlığı COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ve Bakanlık genelgelerinde yer alan usul ve esasların uygulanıp uygulanmadığı konusunda denetleme ekiplerince düzenli denetimler yapılacaktır.
Denetlemeler her işletme için belirlenen kriterler üzerinden yapılıp, işletmelerde belirtilen esaslara uyulup uyulmadığına göre puanlamalar yapılacaktır. Değerlendirme sonucuna göre yüksek puana sahip işletmelere ‘’YILDIZLI İŞLETME’’ sertifikası verilerek işletmenin görünür bir yerine yerleştirilecektir.
Salgın kurallarına en fazla uyum sağlayan işletmeleri sertifikalandırma yoluyla ödüllendirmek ve halka duyurmak sektördeki diğer işletmeleri de daha iyi koşullar oluşturmaya teşvik edecektir.
Projenin oluşturacağı rekabet ortamı COVİD-19 tedbirleri kapsamında işletmelere karşı güvenilirlik sağlayarak, halk sağlığını da güvence altına almış olacaktır.
İşletmelere yapılan denetimlere ait veriler, ilgili denetim koordinatörleri tarafından tam zamanlı olarak vefa yazılım programına girişleri yapılarak, kayıt altına alınacaktır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol