Kırklareli Valisi Osman Bilgin: “Açık çek veriyorum. Her türlü öneriye açığız. Kırklarelispor için elimizden gelen her şeyi yapacağız”

Kırklareli Valiliği, TFF 2’nci Lig’de şehrimizi başarıyla temsil eden Kırklarelispor için My Garden Restoranı’nda moral kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can, yöneticiler, futbolcular ve teknik heyet katıldı. Kahvaltıda konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin kulüp için herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini söylerken Kırklarelispor için uzun vadeli, kalıcı gelir kapıları oluşturacaklarını ifade etti.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin takımların ayakta kalabilmesi için doğru ekonomi modelinin uygulanması gerektiğini belirterek “Yaşamımızın her anında futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz. Bazı illerin karakterinde ve genlerinde spor vardır ve dolayısıyla bütün halk spor ile yaşar, spor ile yatıp spor ile kalkar. Bu anlamda orada desteğin sürdürülebilmesi için en önemli kısım ekonomik süreç. Futbolcuların verdikleri emeğin karşılığını almaları bu sporda çok önemli. Çünkü futbol ve futbolculuk ömür boyu süren bir iş değil. 35 yaşlarında her şey bitiyor. Dolayısıyla sizler kazandığınız gelir ile ve yarattığınız fayda ile ileride hayatınızı sürdüreceksiniz. Bu manada o ilin dinamiklerinin sizlere fayda sağlaması gerekiyor. “ ifadelerini kullandı
Kırklarelispor için uzun vadeli, kalıcı yardımlar yapacağız
Kırklarelispor için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Bilgin “Ülkemizde temel hatlarıyla baktığımızda son dönemde büyük takımlar da başta olmak üzere spor ekonomisi ve sporun yönetimiyle ilgili sıkıntılar var. Profesyonelleşmenin olmayışı özellikle halkın bu manada destek vermeyişi sıkıntılar yaratıyor. Kırklareli ile ilgili konuşacak olursak hakikaten Kırklareli gibi ilimizin 2. ligde takımının olması yanı başımızda olan Tekirdağ ve Edirne ile karşılaştırdığımızda çok önemli bir başarı. Ancak başkan ve sadece 7 arkadaşın kulübü desteklediğini görüyoruz. Onun haricinde gerek valilik gerek belediye gerekse kurumların bu manada elini taşın altına sokmadıklarını görüyoruz. Bu da futbolcu kardeşlerimiz için önemli bir sıkıntı olarak göze çarpıyor. Ben bu manada olaya kalıcı bakan ve sürekli gelir akışı ve takımın kısa vadeli değil de uzun vadeli yardımlarla bu problemin çözülmesinden yanayım. Belki kısa dönemde bu manada desteğimiz yokmuş gibi görünebilir ama uzun vadede destekler vereceğiz ve vermeyi de planlıyoruz. Klasik hayırsever ve iş adamları kısa vadede bağışlar yapıyorlar ancak bunlar 1 sene gibi kısa süreli oluyor ve bu çok doğru bir yöntem olmuyor. O nedenle bunu kalıcı hale getirmek gerekiyor. Bizler de bu konuyla ilgili arayışlar içindeyiz ve sonuca yaklaştığımızı düşünüyorum. Sadece yöneticilerin değil ilin Valisi, Belediye Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşları, sonuç olarak herkesin taşın altına elini sokup yardım etmesi gerekiyor. Ancak bunun profesyonel bir şekilde, sürekli yardımlar yapılarak gelir getirici yöntemler ile sağlanması gerekiyor. Kırklareli Valisiyim, Belediye Başkanıyım ya da Ticaret Odası Başkanıyım demek kolay bir şey. Destek sağlayarak onun hakkını vermek gerekiyor. Biz elimizden gelenin en iyisini yaparak sonuç alacağımızı buradan hem başkana hem de sizlere belirtmek istiyorum. Bizler kalıcı manada sizlerin zorlanmadan, sıkıntı yaşamadan, futbol oynama dışında başka bir şey düşünmemeniz için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Açık ve net şekilde söylemek istiyorum ki bundan da sonuç alacağız.
Yönetici arkadaşlarımıza daha önceden planlarımız ilettik. Ayrıca yapacağımız özel organizasyon ile bunları onlara ileteceğim.” diyerek her anlamda takımın yanında olacağının sözünü verdi.
Takımımız genç, dinamik ve başarılı
Kırklarelispor’un şehri çok iyi şekilde temsil ettiğini dile getiren Osman Bilgin “Siz Kırklarelisporlu futbolcular olarak bizim ilimizi başarılı bir şekilde temsil ediyorsunuz. Takımımız 23 yaş ortalaması ile çok genç ve dinamik bir takım. Dolayısıyla bundan sonra da maçları takip edeceğiz. Çok daha sık bir araya geleceğiz. Arkanızdayız, sonuna kadar destek vereceğiz. Bizler kalıcı olacak şekilde takıma destek vermeyi düşünüyoruz çünkü süreklilik her işte olduğu gibi burada da çok önemli. Bizler realiteden yanayız ve süreklilik taraftarıyız. Sürekli gelir getiren projelerden yanayız. Buradan açık çek veriyorum. Biz her türlü öneriye açığız. Gelir getirici önerilere yüzde yüz destek vermeye hazırız. Kalıcı yatırımlar ile takımlarda sporcu ya da yöneticiler değişse bile gelirler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kırklarelispor’un kendi standardında bir gelir kapısı olması gerekiyor. Profesyonel bakış ile bu gelir kapılarını takımımız için sağlayabiliriz. Kırklareli’nde 500-600 milyonluk problemi çözdük. Bu konuda da problemleri çözeceğimizi düşünüyorum. Klasik lafları kullanmayı sevmiyorum. Geçici değil de kalıcı projelerden yana olduğumu tekrar ifade etmek istiyorum. Sizlerin daha huzurlu spor yaşamınız ve geleceğinizin olması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Halihazırda benim de konuyla ilgili projelerim var. Bu projeleri hayata geçirdiğimizde kulüp çok rahatlayacak. Ben, kulüp başkanımız başta olmak üzere hocamıza, yöneticilerimize ve sizlere teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol