Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’den 29 Ekim mesajı

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Çiftçi mesajında şunları kaydetti; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını, büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. 

Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm dünyaya Türk milletinin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir. Milletimizin bu onurlu mücadelesi, birçok mazlum millet için de örnek olmuştur.
Kurtuluş Savaşı’nda verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet, milletimiz için yeniden dirilişin simgesidir. O günlerde ecdadımızın ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır.
2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Unutulmamalıdır ki her bir vatandaşımız, eşit haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarıdır.
Aydınlık geleceğin, onurlu bir hayatın ve çağdaş bir devlet olmanın güvencesi olan Cumhuriyet, milletin iradesini merkeze alıp, çağın getirdiği ve gerektirdiği şart ve imkânları yine milletin yararına kullanan bir çağdaşlaşma atılımıdır.
Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım.
Değerli Kırklarelililer; hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 gecesinde aziz milletimiz adeta ikinci kurtuluş savaşını kazandı. O gece FETÖ terör örgütüne mensup asker kıyafeti giymiş teröristler şanlı ordumuzdan gasp ettikleri milletimize ait uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, tüfeklerle tarihimizde hiç görülmemiş bir biçimde Milletimize, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, Türkiye Büyük Millet Meclisine, Genel Kurmay Başkanlığına, Emniyet Müdürlüğüne, Özel Harekat Dairesi Başkanlığına alçakça, şerefsizce, haince, kalleşçe saldırdılar ve bu milletin 249 kahraman evladını şehit ettiler, 2193 evladımız ise yaralanarak gazi unvanını aldı. Bu satılmış aşağılık varlıklar bombalarla, tanklarla, toplarla, tüfeklerle bu aziz milleti korkutacaklarını ve sindireceklerini zannettiler ve bu hesapla yola çıkıp ülkemizi emir aldıkları dış güçlere ve onların zavallı uşaklarına teslim edeceklerini planladılar. Ancak hesap edemedikleri bir şeyler vardı; Bu alçaklar bu büyük milletin vatan sevgisini, millet sevgisini, bayrak sevgisini hesap edemediler, bu milletin imanını, inancını, cesaretini, ferasetini, basiretini hesap edemediler. Bu milletin vatanını emperyalistlere ve onların kahpe uşaklarına ve baş uşak Pensilvanya Şapşalına teslim etmeyeceğini hesap edemediler.
Halkın gücünün tankın gücünden üstün olduğunu hesap edemediler. Sonuçta bu millet darbeci bozuntularına dersini verdi; namusunu, vatanını, bayrağını, Cumhuriyeti, milli iradeyi çiğnetmedi ve bu aziz millet vatanını dış güçlere ve onların maşalarına teslim etmedi. Şimdi de bu hainlerin hepsi tek tek inlerinden alınarak hesap vermek ve hak ettikleri cezayı almak üzere yargı önüne çıkarılıyorlar. Avrupa duysun, tüm dünya duysun, Türkiye’nin tüm dış düşmanları duysun Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milleti bugün 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür ve Türkiye tüm kurumları ile dimdik ayaktadır.
Bu düşüncelerle Kurtuluş Savaşı’nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.” (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol