Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, siyasi partileri ziyaret etti

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, siyasi parti il başkanlıklarına ziyaret gerçekleştirdi. Bilgi alışverişinin de gerçekleştiği ziyaretlerde, Kırklareli masaya yatırıldı. Kırklareli için yapılabilecek hizmetlerin konuşulduğu ziyaretlerde bilgilendirmeler de yapıldı.

4 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da AK Parti İl Başkanlığı ziyareti ile başlayan siyasi parti ziyaretleri daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı ziyareti ile son buldu.

Kırklareli’nde bir ilk
Kırklareli’nde Valilik makamı olarak siyasi partilerin ziyaret edilmesi gibi güzel bir örnek 4 Ekim 2017 Çarşamba günü yaşandı. Kırklareli için yapılacak çalışmalar da siyasi partilerin de çalışma ve fikirlerini önemsediğini gösteren Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli’ne büyük değer katacak çalışmaların altına imza atacağına yaptığı çalışmalar ile göstermeye devam ediyor.
“İletişim halinde olunması gerekiyor”
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, siyasi parti ziyaretlerine AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek başladı. Vali Çiftçi’yi AK Parti İl Başkanı Alper Çiler karşıladı. İl ve ilçe yönetimi başta olmak üzere üyelerin de geniş katılım gösterdiği ziyarette, siyasi partilerle de iletişimin önemli olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, Kırklareli için siyasi partilerle de iletişim halinde olunması gerektiğini ifade etti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, “Valimizin Kırklareli’ne gelişinden bu yana tam 3 ay oldu. Bizler hayırlı olsun ziyaretine gittik. Sağ olsun kendileri de iadeyi ziyarete geldiler. Siyasi partileri ziyaret ediyorlar. Sayın valimiz ile çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Gerçekten güzel bir enerjisi var. Bu 3 ay içerisinde Kırklareli’nin karış karış gezdi. Bu şehir için yapılabilecek ne varsa hepsini bir bir tespit ediyor. Tekrardan hoş geldiniz” sözlerini dile getirdi.
“Olması gereken bu…”
Kırklareli’nde olmaktan memnun olduğunu ifade eden Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, “Hepinizin bildiği gibi bundan 15 sen önce böyle bir şey mümkün değildi. Siyasi partileri ziyaret etmek pek mümkün değildi. Ancak olması gereken budur. Her siyasi partinin savunduğu bir görüş var. O görüş doğrultusunda siyasete devam edecek. Ama bir de insani ilişkiler var. Yani sanki vali gidemez oraya gibi bir bakış açısı var. Gizli yok, saklı yok bu bir ziyarettir. Ne var ki o dönemleri aştık. Birazdan ben buradan ayrılıp diğer iki siyasi partiye de uğrayacağım. Olması gereken de bu. Onlar bize geldi, biz de onarla gideceğiz” sözlerini dile getirdi.
“Hayatın içinden
geliyorum”
Kırklareli’den önce görev yaptığı yerleri de ele alarak görevi ile ilgili örnekler veren Vali Çiftçi, insani ilişkilere önem verdiğinin altını çizerek, “Babamın çay ocağı vardı. Ben de yaklaşık orta birden lise sona kadar Ankara’da büyüdüm. Çay ocağımız vardı. Çay dağıtmış bir adamım yani. Öyle büyüdük. Sonra çay ocağını sattık başka işler yaptık. Yani hayatın içinden geliyoruz. 20 yılı aştı 21 yıl oldu bu meslekte, hala ben gider ekmeğimi fırından kendim alırım. Buraya özgü bir hareket değil” dedi.
AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali Çiftçi’yi, CHP İl Başkanı Ünal Başkur karşıladı.
“Yeni bir şehir inşa
edelim”
Kırklareli için yapılabilecek çalışmalar hakkında konuşulan ziyarette Kırklareli Valisi Orhan Çifçi, “Memleketin yararına çalışan, demokrasinin temel taşları siyasi partiler. Siyasi partiler olmadan demokrasi olmuyor zaten. Dolayısıyla gidilip gelinmesi gerektiğini düşünüyorum” sözlerini dile getirdi.
“Kırklareli’nin diğer şehirlerin gölgesinden
çıkması lazım”
Kırklareli ile ilgili fikirlerini ifade eden Vali Çiftçi, insanları ve esnafı düşündüklerini ifade ederek, “Araba girmesin hiçbir sokağına. Yeni bir şehir, şehrin bittiği yerden nereye doğru karar verirseniz inşa edilmeli. Ana bir cadde, çarşısıyla, dükkanlarıyla bulvar yapılmalı. Ekonomik olarak bir şeyler yapmak gerekiyor. Yeni bir organize sanayi bölgesi yapma şansımız yok. Zaten bölge halkı da istemiyor bunu. Öyle görünüyor. Birkaç yerde sanayimiz var” dedi. Kırklareli için çalışmaların devam edeceğini ifade eden Vali Çiftçi, “ Kasım ayında siyasi partilerin de yer aldığı bir çalıştay yapmayı planlıyoruz. Kırklareli’nin diğer şehirlerin gölgesinden çıkması lazım” sözlerini dile getirdi.
“Ben Kırklareli’ni
işlenmemiş bir cevhere benzetiyorum”
Kırklareli ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, “Doğasıyla, toprağıyla, İstanbul’un arka bahçesi olma sıfatıyla aslında çok pek olumlu yanı barındıran bir kent. Avrupa’ya çıkış noktası olan bir kent. Lojistik pozisyonda çok önemli bir kent. Umuyorum bu değerlendirmeler gerçekten akılcı bir şekilde yapılır ve gerçekten akılcı şekilde çıkış yolu bulunur. Ve bu doğrultuda ilerler. Ben Kırklareli’ni işlenmemiş bir cevhere benzetiyorum. Kesinlikle bu cevharin analizi yapıldığında, o olumluluklar açığa çıkartıldığında, uygun tasarruflar ile kalkınmaması mümkün değil. Tabi kalkınma yapıldığında eminim ardından bir göçü de olacaktır. Umarım bu göç de çok planlı şekilde olur. Bizim o cevher dediğimiz özelliklerimiz çok daha olumlu bir şekilde değerlendirilir” sözlerini dile getirdi.
“Kent sıkışmış durumda”
Kırklareli’nin önemli değerlerinin olduğunu dile getiren Başkan Başkur, İğneada ve Kıyıköy gibi turistik alanlardaki eksiklikleri de ifade etti. Başkur, “Kent planlamasına gelindiğinde bir mühendis gözüyle baktığımda, 3 dönemde yerel yönetimlerde görev aldığım çerçevede belediye başkan yardımcısı olduğum dönemde, bu kentin yeniden imar planlarının düzenlenirken yeni imar planı alanlarının açılması ve kentin eski yerleşim alanlarının kesinlikle dondurulması gerektiğini düşünmekteyim. Yoksa bu var olan bina yapılanmasıyla ve yeni imar planlarının yaratılmaması kökenli bütün kent sıkışmış durumda. Sabah saat 8.00, 8.30 aralarında kentte çıkamıyorsunuz” sözlerini ifade etti.
Siyasi parti ziyaretlerinin sonuncusu ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığına gerçekleştirildi. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’yi MHP İl Başkan Yardımcısı Hakan Aytaç Kaya ve Merkez İlçe Başkanı Hasan Kaya karşıladı.
“Kırklareli’nin
kalkınması…”
MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette de Kırklareli’nin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için yapılabilecek faaliyetler masaya yatırıldı. MHP Merkez İlçe Başkanı Hasan Kaya, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yapılabilecek çalışmalara dair bilgi alışverişinde bulundu.
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, siyasi parti temsilcileriyle iletişim halinde olmanın önemine değinerek, Kırklareli ile ilgili yapılacak çalışmalarda da iletişimin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol