Kırklareli Valiliği’nden İftar Etkinliği

Kırklareli Valiliği tarafından Ramazan ayında düzenlenen iftar programlarına bir yenisi daha eklendi. Öncesinde Kaymakamlılıklar koordinesinde ilçelerde düzenlenen iftar etkinliklerden sonrasında Merkez ilçede de iftar düzenlendi.

Leylandi Restoranında gerçekleştirilen programa, Vali Osman Bilgin, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Belediye Başkan Vekili Burcu Özel ile kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi aileleri katıldı. Ezan ile birlikte oruçlar hep birlikte açıldı. İftarın ardından Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından dua okundu. Vali Kırklareli Valisi Osman Bilgin, iftar programının ardından yaptığı konuşmada, iftar vesilesiyle güzel bir birlikteliği hep birlikte yaşamanın ınurunu duyduğundan bahsetti. Ramazan ayında birlik ve beraberliğin en üst düzeyde yaşandığını söyleyen Vali Bilgin, ramazanda tüm güzelliklerin, sevginin, merhametin, kardeşliğin, güzel duyguların en iyi yüksek seviyede ifade etti.
“Şehitlerimize çok büyük minnet ve şükran borcumuz var”
Şehitlerimize şükranlarını sunan Vali Bilgin; “Hem şehit aileleri, hem gazilerimiz, hem protokol mensupları, muhtarlarımız, yöneticilerimiz ve siyasi partiler ve vatandaşlarımızla birlikte olmaktan mutluyuz. Bizler bu akşam burada rahatla iftar yapabiliyorsak burada şehitlerimize çok büyük minnet ve şükran borcumuz var. Dünyada bulunduğumuz coğrafya o kadar önemli ki dünyanın en pahalı topraklarının bulunduğu coğrafyadır. Her türlü zenginliğin, her türlü bereketin, her türlü medeniyetin beşiği olmuş bir coğrafya” dedi. Ramazan boyunca iftar organizasyonları düzenlemeye devam edeceklerini belirten Vali Bilgin, programa katılan herkese teşekkür etti. Vali Bilgin ayrıca iftar programında İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan Feyza Zeynep Sezer’e Cumhuriyet Altını hediye etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. açlık aklı başa getirir de 15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:10:09

    Yılın 365 günü olmak üzere 17 yıldır aklın orucunu tutan millet bu yıl bu uzun orucun iftarını açmaya kararlı.

  2. Açlık aklı başa getirir oruç da insanın kendine gelip silkelenmesi içindir de. Sen bu bitmeyen hesaplaşmanı ne zaman bırakacak da insanları sevmeyi öğreneceksin yorumcu kardeşim. Hiç bir haber seni mutlu etmeye yetmiyor ????