Kırklareli Üniversitesini anlattı

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın katılımlarıyla Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kırklareli İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Rektör Şengörür, Kırklareli Üniversitesi’nin gelişimi ve gelecek planları hakkında bilgiler verdi.

Kırklareli’nin sosyo-ekonomik ve kültürel durumunun masaya yatırıldığı toplantıda Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel değerlendirmelerde bulundu.
“Kırklareli ilimizde ciddi bir katma değer üretiyoruz”
Kırklareli Üniversitesi’nin mevcut durumu ve hedefleri hakkında önemli bilgiler veren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, “Üniversitemizde 11 Fakültemiz, 3 Yüksekokulumuz, 7 Meslek Yüksekokulumuz, 14 Araştırma Merkezimiz bulunmaktadır. 27 bine yakın öğrencimiz, 1300 civarında personelimiz var olup, bunların 750’si akademik personeldir. Merkez ve ilçe yerleşkelerimizde kamu kurumları ve STK’lar ile işbirliği içerisindeyiz. Kırklareli ilimizde ciddi bir katma değer üretiyoruz” sözlerini ifade etti.
“Türkiye’de en çok Endonezyalı öğrencinin bulunduğu üniversite Kırklareli Üniversitesi”
Konuşmasının devamında uluslararası öğrencilerle ilgili bilgiler de sunan Şengörür; “Üniversitemizde 35 farklı ülkeden, 1200 uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Bu ülkeler arasında ilk sırada Türkmenistan geliyor. İkinci sırada ise 100’e yakın öğrenciyle Endonezya yer alıyor. Çok ilginçtir ben bunu söylediğim zaman herkes hayret ediyor. Endonezyalı öğrencilerimiz burada gayet uygun bir ortam buldular. Özellikle Kırklareli halkı onlarla çok ilgileniyor. Hem öğrencilerimiz hem de halkımız bize memnuniyetlerini dile getiriyor. Bu sayıyı 3 - 4 yıl içerisinde 500’e kadar çıkarmayı düşünüyoruz. Türkiye’de en çok Endonezyalı öğrencinin bulunduğu üniversite, Kırklareli Üniversitesi’dir. İstanbul Konsolosu 1,5 yılda 3 defa Üniversitemize geldi. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Uluslararası ilişkilerimiz açısından birçok üniversite ile Erasmus ve Mevlana ikili işbirliği anlaşmalarımız var. Çok yakın bir zamanda 100’e yakın Nijeryalı öğrenci Üniversitemizde eğitim görmeye başlayacak. Endonezya, Nijerya ve diğer ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerimizi çok önemsiyoruz. Bu öğrencilerimize Türkçe öğretiyoruz. Bunlar daha sonra ülkelerine döndüklerinde bizim gönüllü kültür elçilerimiz olacaklar” diye konuştu.
“Halkımız ile iç içeyiz ve birçok kamu kurumu ile birlikte başarılı çalışmalara imza atıyoruz”
Üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine ayrıca önem verdiklerine değinen Rektör Şengörür, “Biz, üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem göstermekteyiz. Üniversitemizin halka açık olduğunu söyleyebiliriz. Halkımız ile iç içeyiz ve birçok kamu kurumu ile birlikte başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Sağlık Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile birlikte önemli sosyal sorumluluk projeleri yürütmekteyiz. Örneğin, Kırklareli Merkez Karahıdır Ortaokulu’nda Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz 6 ve 7. Sınıftaki öğrencilere ‘Kodlama Eğitimi’ veriyorlar. Dolayısı ile bu sosyal sorumluluk projeleri bizi hem kurumlarla hem de halkımızla birleştiriyor. Yani biz üniversiteyi halka açıyoruz” sözlerini sarf etti.
“Yerel yönetimler bizden talep ederse bizler her türlü desteği vermeye hazırız”
Şengörür, yerel yönetimlere şehircilik anlamında ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirterek, “Şehrin gelişmesi için biz kendimizi de konumlandırıyoruz. Özellikle Mimarlık Fakültemizi iyi bir duruma doğru götürüyoruz. Fakülte bünyesinde bulunan Mimarlık ve Şehir Planlama bölümlerimiz şuanda iyi bir eğitim veriyor. Biz de bunun için yönetim olarak gerekli her türlü imkânı sunuyoruz. Fakültemizde üçüncü bir bölüm olarak Peyzaj Mimarlığını da açıyoruz. Özellikle yerel yönetimler bizden talep ederse bizler her türlü desteği vermeye hazırız. Turizm Fakültemizde de ‘Rekreasyon’ bölümü açıyoruz. Özellikle bu bölümle Eko Turizme önem vereceğimizi düşünüyorum.
Kadromuzu tamamladık ve bu sene öğrenci alacağımızı umut ediyorum. Önümüzdeki yıl da ‘Gastronomi’ bölümü açmak istiyoruz. Burada tabi ki şehrimizden destek bekliyoruz. Çünkü Gastronomi bölümü için ciddi bir yatırım ihtiyacı var. 2 öğretim üyemiz halihazırda var. Üçüncü öğretim üyemizi de temin edebilirsek İnşallah önümüzdeki yıl Gastronomi bölümünü açacağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol