Kırklareli Üniversitesi’ne talep artıyor

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, geçtiğimiz gün 1. Merkezi Derslikler Binası Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin güçlü akademik kadrosuyla büyük bir aile olduğunu belirterek bu yıl ek kontenjanlarla birlikte %99’luk doluluk oranına ulaşıldığını kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün başkanlığında yapılan toplantıya; Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Ayar ile öğretim üye ve elemanları katıldı. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Ayar yaptığı konuşmasında fakülte hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu.

Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ise Fen-Edebiyat Fakültesi’nin güçlü akademik kadrosuyla büyük bir aile olduğunu belirterek bu yıl ek kontenjanlarla birlikte %99’luk doluluk oranına sahip olduğunu ifade etti. “Fen – Edebiyat Fakültesine olan talebin yüksek olması bizim için bir gururdur” diyen Prof. Dr. Şengörür üniversiteye olan talebin her yıl arttığını dile getirdi. Şengörür, toplumla olan bağın daha da kuvvetlendirilmesi için sosyal sorumluluk alanındaki projelerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek öğrencilerin meslek hayatına katılmadan önce sosyal sorumluluk projeleri vasıtasıyla deneyim kazanmalarının onlara katkı sağlayacağını söyledi.
Toplantıda Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Özgür, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Doç. Dr. Abdulkadir Atıcı, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ertuğ Can, Fizik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serpil Aközcan, Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık Türker, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meryem Çamur, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Çalışkan, Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Birkan Baydan, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Dikmen Yıldız, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Şen, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Faruk Doğan ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yakup Yılmaz, 2018-2019 akademik yılı bölümleri bünyesinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Akabinde görevde yükselen öğretim elemanlarına tebrik belgeleri verildi. Akademik Kurul Toplantısı, öğretim üye ve elemanlarının görüş, öneri ve katkılarının alınması ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol