Kırklareli Üniversitesine Beşincilik

Bu yıl 3.kez organize edilen ve tüm Trakya’nın girişimci ve işverenlerini bir araya getiren Trakya Ar-Ge Teknoloji Proje Pazarında ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte ülkemiz sanayisine yeni bir soluk getirecek projeler yarıştı. Birincilik ödülü Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nden “Akıllı Cam Üretimi İçin Sprey Kaplama Cihazı Geliştirilmesi” projesi olurken, Kırklareli Üniversitesi “Bulut Tabanlı Sanal Gerçeklik Seti: Evreni Keşfet” projesiyle 5’incilik elde etti. 

11 Aralık Çarşamba günü Trakya Üniversiteler Birliği etkinlikleri kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile gerçekleştirilen 3.Trakya Ar-Ge Teknoloji Proje Pazarı ödül töreni bu yıl Kırklareli Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlendi.
Birinciye 25 bin TL ödül
3. Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı Etkinliği Ödül Töreninde konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Akademik çevreler, genç girişimciler ve Sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu belirterek genç girişimciler içinde ortaya çıkan projelerin hem ödüllendirildiği hem de projelerin ticarileştirilerek ülke gelişimi ve ekonomisine katkı sağladığını belirtti.
Gerçekleşen ödül töreninde projelerin tanıtımı yapılarak, dereceye giren girişimcilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.
KLU “Bulut Tabanlı Sanal Gerçeklik Seti:Evreni Keşfet” projesiyle dereceye girdi
3.Trakya Ar-Ge ve Proje Pazarı yarışmasının 1’ncisi Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nden “Akıllı Cam Üretimi İçin Sprey Kaplama Cihazı Geliştirilmesi” projesi olurken, Trakya Üniversitesi’nden “UVIR ışınları kombinasyonu kullanarak Görev Similasyonu ile Gıda Kurutma Makinesi Üretimi” projesi ikinci, Trakya Üniversitesi’nden “Seramik Dolgulu Poliüretanın Elyaf Yüzeye Kompoze Edilmesi ile Zırh Üretimi” isimli proje 3’ncü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden “VIP Tanı Kiti” isimli proje 4’ncü,Kırklareli Üniversitesi’nin hazırladığı “Bulut Tabanlı Sanal Gerçeklik Seti: Evreni Keşfet” isimli proje 5’ncilik ödülünü alarak dereceye girdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol