Kırklareli Üniversitesi’nden haberler

Kırklareli Üniversitesi kariyer günleri etkinlikleri kapsamında çeşitli seminerler ve panel etkinlikleri ile çalışmalarını sürdürüyor.
Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü tarafından İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin iş dünyası ile tanışmaları, inşaat sektöründe farklı alanlar hakkında bilgi almaları ve kariyer hayatlarına yön vermeleri amacıyla 30.03.2017 Perşembe günü düzenlenen kariyer seminerinde inşaat sektörünün uzmanları, inşaat alanında önemli birlik ve derneklerin yöneticileri ile önemli firmaların temsilcileri, Kırklareli Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapılan seminerde; Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman, “Çimento, Beton ve Beton Yol Teknolojisindeki Gelişmeler”; İnşaat Yüksek Mühendisi Cenk Kılınç, “Hazır Beton Üretimi ve Beton Uygulamaları”; Agrega Üreticileri Birliği’nden Çağrı Tanın, “Yaşanabilir Kentlerin Ana Ham Maddesi: Agregalar”; Türkiye Prefabrik Birliği’nden İnşaat Yüksek Mühendisi Ahmet BAL, “Prefabrikasyona Giriş ve Safecast Projelerine Genel Bakış”; Katkı Üreticileri Birliği’nden Ersan Ergüder, “Kimyasal Beton Katkıları”; Kireç Sanayicileri Derneği’nden Coşkun Gönültaş, “Yapılarda Kireç Kullanımı” ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nden Elif Kıran ise, “Güvenlik İçin Beton Bariyerler” konulu sunumlar gerçekleştirdi. Sunumların tamamlanmasının ardından konuşmacılar, öğrencilerin inşaat sektörüyle ilgili merak ettiği soruları cevaplandırdı. Daha sonra Günebakan Yapı Denetim’den Gökhan Arınan, “Türkiye’de Yapı Denetim Sistemi” konulu bir sunum yaptı. Etkinliğin sonunda bir değerlendirme konuşması gerçekleştiren Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü Başkanı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Kılınç, 29-30 Mart tarihlerinde iki gün boyunca devam eden seminerlerin çok faydalı geçtiğini belirterek inşaat sektöründe kariyer ve başarı örneği teşkil eden, öğrencilere model olabilecek kıymetli konuşmacıların, bilgi ve tecrübelerini paylaştıklarını ve öğrencilerin kariyerlerini şekillendirmelerinde önemli katkılar sunduklarını ifade etti. Kılınç, etkinliğe sunmuş oldukları destek ve katkılardan dolayı bütün konuşmacılara teşekkür etmesinin ardından sona erdi.
Tarım, tekstil ve hazır yemek sektörlerinde kariyer yapmak konulu panel düzenlendi
Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen kariyer etkinliğinde MYO’nun Gıda Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi programlarında eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik; tarım, tekstil ve hazır yemek sektörlerinde kariyer imkanlarının ele alındığı bir panel gerçekleştirildi. Rektörlük Kültür Merkezinde 30.03.2017 Perşembe günü yapılan panele; Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal Balkan, MYO akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın’ın moderatörlüğünü yaptığı panele; S. S. Lüleburgaz Hamitabat Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden Gıda Mühendisi ve Üretim Sorumlusu Lale Dinçer, Megan Tekstil ve Boya Sanayi Fabrikasının Müdürü Sezgin Aydoğan ve Ada Hazır Yemek ve Ada Restaurant İşletmelerinin Sahibi Günalp Ferit Kaya konuşmacı olarak katıldı. Kariyer etkinliğinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Moderatör Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın; “Çok güzel bir günde burada birlikteyiz. Sektörde çok başarılı kişilerle bir arada olacağız. Bizlerin en çok motivasyona ihtiyacı var. Bu eksen üzerinde konuşmacılar bizleri motive edecek sözler söyleyeceklerdir. Geldikleri için bütün konuşmacılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Panelin ilk konuşmacısı S. S. Lüleburgaz Hamitabat Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden Üretim Sorumlusu Lale Dinçer, işletmelerinin gelişim süreciyle ilgili bilgiler vererek şunları söyledi: “Başlangıçta işletmemiz, kasap dükkanı açarak et sektörüne giriş yapıyor. Daha sonra büyümeyle beraber 2006 yılında entegre tesis kurarak yoluna devam ediyor. Şu anda bir tanesi Hamitabat köyünde iki tanesi de Lüleburgaz merkezde olmak üzere 3 et satış noktamız var. 28 personelimiz bulunuyor. İstihdam vizyonumuzu daha da yükseltmeyi düşünüyoruz. Biz, küçük bir yerleşke içerisinde iş hacmi büyük olan bir işletmeyiz. Temel hammaddemiz olarak dana etini kullanıyoruz. Önceliğimiz müşteri memnuniyeti diyerek yola devam ediyoruz. Ayrıca çalışan 28 personelimizi iş güvenliği ve teknik konularda bilgilendiriyoruz.”
Megan Tekstil ve Boya Sanayi Fabrikasının Müdürü Sezgin Aydoğan ise tekstil sektörünün istihdam ve ihracatta çok büyük bir paya sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Tekstil sektörünün sizin gibi gençlere çok ihtiyaç var. Bizler, çalışacak elemanlar arıyoruz. Bu işe emek vermiş gönül vermiş kişiler arıyoruz. Ancak ilk sorulan soru, ben ne kadar ücret alacağım oluyor. Hiçbir işletme çalışanı mağdur etmez. Asgari ücretle başlayıp hayal bile edemeyeceğiniz rakamlara gelebilirsiniz. Sahaya girdikten sonra 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite -imza dışında- fark etmiyor. Şu anda lise mezunu olup da kendindi işine veren arkadaşlarımızın çok yukarılara tırmandığına şahit oldum.”
Ada Hazır Yemek ve Ada Restaurant İşletmelerinin Sahibi Günalp Ferit Kaya da konuşmasında şu sözleri kullandı: “Bizim işimiz, başlangıçta turizm sektörüydü. Daha sonrada gıda sektöründe adım atmaya karar verdik. Şu anda işimizden çok memnunuz. Çalışanlarımızla her ay düzenli olarak toplantı yapmaya çalışıyoruz. Onları dinliyoruz. Başlangıçta sadece 16 kişiye yemek veriyorduk. Şimdi ise 2500-3000 kişiye yemek hizmeti sunuyoruz.” Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sonlandı.
(Kırklareli Üniversitesi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol