Kırklareli Üniversitesinden Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Covid-19 Kürsel salgını dolayısıyla yaklaşık 1 buçuk yıldır eğitimden uzak olan kampüsler için yüzyüze eğitim ile alakalı “yeşil ışık” geçtiğimiz haftalarda yakılmıştı. Hem Cumhurbaşkanlığının, hem bilim komisyonunun hem de YÖK’ün açıklamalarının ardından yüzyüze eğitime izin verilmişti. Kırklareli Üniversitesi de öğrencilerine müjdeli haberi dün itibariyle verdi. Rektörlük tarafından yapılan yazılı açıklamayla eğitimin 20 Eylül tarihinde yapılacak ilk dersler ile başlayacağı açıklandı. Her ne kadar yüz yüze eğitime karar verilse de salgın nedeniyle bazı derslerin her bir sınıf düzeyi için dönemlik yüzde 40'ı geçmeyecek şekilde uzaktan öğretim yoluyla verileceği belirtildi.
Ders kayıt işlemleri 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında online olarak yapılacağı da vurgulanırken, “Siz değerli öğrencilerimizin maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uyma konularında gerekli özeni göstereceğinize olan inancımız tamdır. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Kırklareli Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılında eğitimin yüzyüze olacağını açıkladı. Alınan yüz yüze eğitim kararıyla üniversite ve kampüs hasreti çeken üniversite öğrencileri rahat bir nefes alırken pek çoğu Kırklareli’ne gelerek, yurt ve ev bakmaya başladı.
Eğitim uygulamalı derlerde kesinlikle yüz yüze olurken, bazı dersler ise her bir sınıf düzeyi için dönemlik AKTS'si %40'ı geçmeyecek şekilde uzaktan öğretim yoluyla verilecek.
“Her bir sınıf düzeyi için dönemlik AKTS'si
%40'ı geçmeyecek şekilde uzaktan öğretim
yoluyla verilecektir”
Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı duyuruda tüm akademik birimlerinde 20 Eylül 2021 Pazartesi günü eğitimin yüz yüze başlayacağı belirtilirken; “2021-2022 Eğitim-Öğretim yılıGüz Yarıyılında Üniversitemizin tüm akademik birimlerinde 20 Eylül 2021 Pazartesi günü yüz yüze eğitim-öğretime başlanacaktır.Ders kayıt işlemleri 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.Uygulamalı dersler ve laboratuvar dersleri yüz yüze verilecektir.Akademik birimler tarafından bir programda uzaktan öğretimle yapılması teklif edilen dersler, her bir sınıf düzeyi için dönemlik AKTS'si %40'ı geçmeyecek şekilde uzaktan öğretim yoluyla verilecektir” denildi.
“Hijyen tedbirlerine uyma konularında gerekli özeni göstereceğinize olan inancımız tamdır”
Derslikler, Kütüphane, Yemekhane, Kapalı Spor Salonu, Fitness Merkezi gibi alanların hijyenik hale getirildiği kaydedilirken, “Öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerine sağlıklı ve güvenli bir şekilde başlayabilmeleri için Dersliklerimiz ile Kütüphane, Yemekhane, Kapalı Spor Salonu, Fitness Merkezi gibi sosyal ve kültürel mekânlarımız, pandemiyle mücadele kapsamında gerekli sosyal mesafe tedbirleri alınarak temiz ve hijyen hale getirilmiştir.Siz değerli öğrencilerimizin maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uyma konularında gerekli özeni göstereceğinize olan inancımız tamdır. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz” cümleleri sarf edildi. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol