Kırklareli Üniversitesi’nde finans laboratuarı açıldı

16 Şubat Cuma günü Kırklareli Üniversitesi   İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Finans Laboratuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Finans laboratuarının açılış kurdelesi Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve İş Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Arıkök tarafından kesildi. 

Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrencilere iş dünyasına hazırlayabilecek Finans Laboratuarının açılışı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür ve İş Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Arıkök tarafından öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kurdeleyi kesmeden önce konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür; “Önceki dönem Rektörümüz Mustafa Hocama rica ettim. Niye bizde yok. Bizim İş Bankası ile maaş ilişkimiz var. O da sağ olsun İş Bankasının yetkililerini aradı. Başta buradaki şube müdürümüz kanalıyla İş Yatırıma ulaşıldı. İş yatırım çok büyük bir hassasiyet gösterdi. Öğrencilerimiz için çok önemli olduğunu düşündüğüm bu laboratuarı bizlere kazandırdı. Tabi bu süreçte birçok görüşme oldu. Bunun için ben başta İş Bankasına, İş yatırıma, İş yatırımın değerli yöneticilerine, genel müdürüne genel müdür yardımcısı Yiğit Beye, Sinem Hanıma, Sayın dekanımıza, İş Bankası’nın Kırklareli Şube Müdürümüze bu laboratuarın kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım öğrencilerimiz akademik uygulamalarını burada yapacaklardır. Tahvil piyasası, hisse senedi piyasası, vadeli işlemler piyasasını sanal da olsa en azından kendilerine bir rakam verilerek burada, demo şeklinde de olsa uygulama yapacaklardır. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu piyasalardan haberdar olacaklar. Dünya’daki emtia piyasalarından haberdar olacaklar. Dünya’daki ticaretten haberdar olacaklar. Nasıl işlediğini bilecekler. Bu günü çok önemli bir gün olarak telakki ediyorum. Yiğit Beyden ricam oldu. Bunun sadece bir laboratuar ile sınırlı kalmaması ve iş yerinde eğitim şeklinde devam edebilmesi için istekte bulundum. Öğrencilerimizi İş Yatırıma bir dönem gönderebilir miyiz? Onun da imkanlarını araştıracağız. Bu olursa hem öğrencilerimiz için hem üniversitemiz için, hem iş yatırım için fırsat olacağını düşünüyoruz.
Yiğit bey az önce çok güzel bir şey söyledi. 19 laboratuar kurduklarını, 19 laboratuar arasında en güzel laboratuarın bizimkinin olduğunu ifade etti. Onun için de emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar öğrencilerimiz burada dünyayı öğrenecek. Finans noktasında bütün uygulamalar burada olacak. Daha da ileri götürerek eğitimi sağlayabilir miyiz? Onların dünya görüşü açısından çok önemli olacağını düşündüğüm, biz bu öğrencilerimize bu fırsatı sağlayabilir miyiz? Yiğit Bey burada destek olursa, öyle bir anlaşma yapabilirsek kendilerine minnet duyarız üniversitemiz adına. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
İçinde 45 bilgisayar bulunan finans laboratuarının destekçisi İş Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Arıkök; ‘’Ben de bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin de bu laboratuarı sonuna kadar kullanmaları ve finansal piyasaları öğrenmek için sağlanan bu imkanı kullanmalarını istiyoruz. Bizim senede iki defa kullandığımız trade master kampus projesi kapsamındaki sanal portföy yarışmasına buradaki öğrencilerin katılmalarını tavsiye ediyorum. Burada öğrendiklerini pekiştirerek kullanmalarına imkan sağlayacaktır.
Esas teşekkür etmesi gereken tarafın biz olduğumuzu düşünüyoruz. Bize öğrencilere dokunma fırsatı verdiğiniz için teşekkürleri biz size borçluyuz. 2013 yılında başlatmış olduğumuz Trade Master Campus projesinde bugün 19. açılışı yapmak bize bir şeref bir onur. İçtenlikle en güzel laboratuarlardan birinde bulunduğumu da gururla burada ifade etmek istiyorum. Laboratuar bilgisayarlarında kurulan demo uygulamalar gerek yurt içi, gerek yurt içindeki piyasaların nasıl işlediğine öğrencilerimize laboratuar ortamında sunacak. Ben bunun çok önemli olduğunu konuşmalarımda tekrar tekrar söylüyorum. Öğrencilerimize finansal piyasalarda işlem yapma yöntemlerini kurcalama, bir deney ortamı gibi gözlemleme fırsatını bu programlar sunacak. Bu da teorik bilgilerle pekiştirdiğimiz zaman gerçekten önünüzde kariyerinizi ilerletmek için çok iyi fırsat. Finansal alanda kariyer yapacak arkadaşlarımız için önemli. Aslında okuryazarlık herkes için gerekli. Önümüzdeki birikimlerimizi değerlendirirken doğru adımları atmak, bilinçli birikim yapmak için, bilinçli yatırım yapmak için, finansal okuryazarlık çok önemli. Bizim de çok önem verdiğimiz bir konsept. İnşallah bu laboratuarda sadece finansal sektörde kariyer yapacakları değil bütün öğrencilerimizin finansal okuryazarlık derecelerini yükseltmesini sağlayacağımızı umut ediyoruz.
İlk olarak 2014 yılında üniversiteler arası Trade Master yarışmasını düzenledik. O yıl 6 üniversiteden 19 takım yarışmıştı. 2017 Kasım ayında son olarak 8.Trade Master yarışmamızda 23 üniversiteden 319 takım katıldı. Üniversitelerini başarıyla temsil ettiler. Ben bu laboratuar daha öncede Kırklareli Üniversitesinde yapılmış olsa da bu laboratuarla katılan takımlarımızın sayısının artacağını, daha iyi sıralardan Kırklareli Üniversitesinin öğrencilerini göreceğimizi umut ediyorum. Akademi ve finans dünyasını bir araya getiren merkezin açılışını yapmaktan duyduğum memnuniyeti tekrardan ifade edip, bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür etmek istiyorum’’ şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Şengörür ve Müdür Yardımcısı Arıkök açılış gongunu çaldılar. Ayrıca açılış münasebetiyle KLÜ Rektörü ve İş Finans Müdür Yardımcısı birbirlerine hediye takdim ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol