Kırklareli Üniversitesi’nde Uzaktan Eğitim Hazırlığı

Kırklareli Üniversitesi, 9 Eylül tarihli senato toplantısında alınan kararla 2020-2021 güz döneminde eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim ile gerçekleşeceğini duyurmuştu. Bu nedenle üniversitenin akademik birimlerinde görevli personele Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde, Uzaktan Eğitim Araçları Eğitici Eğitimi verilecek.

Kırklareli Üniversitesi başlayacak olan 2020-2021 güz döneminde gerçekleşecek olan uzaktan eğitim için eğitim programı hayata geçiriyor.
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yürütül eğitimler 1 Ekim’de sonlanacak.
20 biriminde oluşturulan akademik personele eğitim
Kırklareli Üniversitesi’nden konuyla alakalı gerçekleştirilen yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “COVİD-19 Pandemi sürecine bağlı olarak Üniversitemiz Senatosunun 09.09.2020 tarih ve 110 sayılı toplantı kararı gereği, Üniversitemizde 2020-2021 güz döneminde eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim üzerinden yürütülecektir. Bu kapsamda üniversitemizin mevcut uzaktan eğitim alt yapısını oluşturan ALMS öğrenme yönetim sistemine ek olarak çevrimiçi eğitim faaliyetlerinin yürütülmesine yönelik "Microsoft Teams" yazılımı üniversitemizce lisanslanmıştır. Üniversitemizce lisanslanan yazılıma yönelik tüm akademik birimlerimizde eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten akademik personelimiz için Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde, "Uzaktan Eğitim Araçları Eğitici Eğitimi Programı" hazırlandı.
Hazırlanan programın yürütülmesine ilişkin üniversitemizin 20 biriminde oluşturulan akademik personel eğitici eğitimi ekipleri için 16.09.2020 tarihinden başlayarak 01.10.2020 tarihine kadar her gün iki ekibimize yönelik 2'şer saatlik uygulamalı çevrimiçi eğitimler yürütülmektedir. Uzaktan Eğitim Araçları Eğitici Eğitimi Programı, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yürütülmektedir.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol