Kırklareli Üniversitesi’nde Şehit ve Gazi mevzuat eğitim çalışması

Kırklareli Üniversitesi’nde, Kırklareli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Şehit/Gazi Mevzuatına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte şehit ve gazilik kavramına ilişkin önemli bilgiler verildi.

11 Ekim tarihinde gerçekleşen toplantıda Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinde farkındalık oluşturularak şehitlik ve gazilik kavramlarının içselleştirilmesi amaçlandı. II. Merkezi Derslikler Binası 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kırklareli Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Mevzuatta yapılan değişimler öğrencilere aktarıldı
Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Şefik Deniz tarafından gerçekleştirilen sunumda; vazife ve harp malullüğü kavramı, şehit yakınları ve gazilerimize sağlanan istihdam, nakdi tazminat, aylık bağlama, faizsiz konut kredisi, ücretsiz seyahat, ek ödeme ve eğitim öğretim yardımı, askerlik muafiyeti vb. sosyal haklar, ilgili mevzuatta yapılan düzenlemeler, istihdam hakkı çerçevesinde sağlanan yeni imkânlar, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrası gerçekleştirilen düzenlemeler, psikososyal destek gibi konularda bilgiler verilerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sedat Karacaduralıoğlu 16 Ekim 2018 Salı 14:19:48

    Gaziler hakkında bilgi veriliyor iki tane Gazi götürmek zormu Körler sağırlar birbirini ağırlar gösteriş olsun . bence giderken Gazi götürülmesi gerekir