Kırklareli Üniversitesi’nde Nevruz kutlaması

Kırklareli Üniversitesi Ötüken Fikir ve Sanat Kulübü üyeleri Kayalı Yerleşkesinde Nevruz Bayramını kutladı. Davetlilerin de katıldığı programda öğrenciler çeşitli yarışmalar düzenleyerek baharın gelişini coşkuyla kutladılar.

Ötüken Fikir ve Sanat Kulübü, Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi’nde Nevruz'u kutladı. Kutlama programı şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. Nevruz ateşinin yakılması ve Nevruz ateşinde ısıtılmış demirin dövülmesiyle devam eden kutlamalar, çuval yarışı, yumurta yarışı ve halat çekme yarışmalarında birinci olan öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile sürdü. Türkmenistan Halk Oyunu gösterisi beğeni toplarken, kutlamalara katılanlara pilav ikram edildi. Program Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin verdiği konserle son buldu.
Programa öğrencilerin yanı sıra Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanı Ahmet Yıldırım, Kırklareli Türk Ocakları Şubesi Başkanı Bülent Bayram ve TÜRKAV İl Başkanı Burhan Çoşkun, Fen Bilimleri Okulları Kurucu Müdürü Derya Bulut da katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol