Kırklareli Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Turizm Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı mezunları için 9 Haziran 2022 Perşembe günü saat 17.00’da tören düzenlendi. Mezun olan öğrenciler, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Kırklareli Üniversitesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını önceki gün düzenlenen törenle hayata uğurladı. Kayalı Yerleşkesi Stadyumunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Kırklareli Valisi Birol Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Baro Başkanı Av. Turgay HINIZ, Kırklareli Belediyesi Başkan Yardımcısı Arda KOLCULAR, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ali Naci BİNİCİ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal KUŞOĞLU, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Prof. Dr. Nurettin AKA, Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet ŞİMŞEK, kamu kurumlarının müdürleri, Kırklareli Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Mezunlar adına üniversite birincisi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencisi Ebru ANTLI bir konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada, “Eğitim hayatımızda iyi ile kötüyü ayırt edebilmeyi, insanın ve insanlığın değerini, doğru ve dürüst olmayı ve en önemlisi vatanımıza ve milletimize yararlı olmak için görev ve sorumluluklarımızı öğrendik. Bu görev ve sorumlulukların bilincinde olarak hayatımızın yeni döneminde güzel başarılara imza atacağımıza, okulumuza en iyi şekilde temsil edeceğimize can-ı gönülden inanmaktayım” dedi. ANTLI konuşmasının ardından, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile birlikte mezuniyet kütüğüne isimlik çaktı.
Rektör Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR gerçekleştirdiği konuşmada kurulduğu 2007 yılından itibaren gelişimini hızla sürdüren Kırklareli Üniversitesinin; bünyesinde yer alan 12 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü, 1 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 16 Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitim-öğretim faaliyetine başarıyla devam ettiğini ifade etti.
Konuşmasında mezun öğrencilere seslenen ŞENGÖRÜR, onları başarı ve mezuniyetlerinden dolayı kutlayarak şöyle konuştu: “İnanıyoruz ve güveniyoruz ki mezun olan tüm genç kardeşlerimiz bilgi ve birikimleriyle, alanlarındaki yetkinlikleriyle Ülkemize, Milletimize ve bütün insanlığa çok faydalı fertler olarak hizmet edeceklerdir. Bizler de onlarla her daim gurur duyacak, başarılarını takip edecek, ihtiyaç duyduklarında her zaman yanlarında olacağız.
Sizler; Ülkemize, Milletimize, Devletimize ve bütün insanlığa üstün hizmetler sunacaksınız. Gittiğiniz her yerde, üstlendiğiniz her görevde üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Biz, bu inanç ve güvenle sizleri yeni hayatlarınıza uğurluyoruz. Her zaman hatırımızda ve gönlümüzde olacaksınız.”
Mezun öğrencilerin ailelerine de hitap eden Rektör ŞENGÖRÜR, öğrencilerin bugüne gelmelerinde en büyük fedakârlığın ve emeğin ailelerine ait olduğunu belirterek; “Gençlerimizin mezuniyet sevincini paylaştığımız bu önemli günde sizlerin emek ve gayretlerini unutmak mümkün değildir. Gözünüzden sakınarak büyüttüğünüz, alnınızın akıyla bizlere emanet ettiğiniz yavrularınız, tahsillerini başarıyla tamamladılar. Artık nitelikli kişiler olarak kendi ayaklarının üzerinde durmaya hazırlar. Bu güzide gençlerin başarı yollarını açtığınız, onlara inandığınız ve bizlerin gayretine de destek olduğunuz için sizleri de cân-ı gönülden tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
ŞENGÖRÜR konuşmasında Kırklareli Üniversitesinin bu günlere gelmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a, gelişim sürecinde katkısı olan, yakın ilgi ve desteğini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlar ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Şengörür konuşmasının ardından Uluslararası Öğrencilere plaket takdimleri gerçekleştirildi.
Bu anahtarı geliştirmemiz gerekiyor
Kırklareli Valisi Birol EKİCİ ise hayatın her anında başarıyı yakalamak için çok çalışılması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: "Ülkemizi dünyanın kalkınmış ilk 10 ekonomisi arasına alacağız. Bugün elinizde bulunan mezuniyet belgeleri gerçekten çok önemli anahtarlar. Ama bu anahtarları geliştirmemiz gerekiyor. Aziz Sancar, 'ben çalışmaya inanıyorum, zekaya inanmıyorum. Günde 14 saat çalıştım' diyor. Biz de en az 14 saat çalışmalıyız. Ülkemizi diğer ülkelerle rekabet edebilir halde kılmak için ve toplumda saygın bir yer edinebilmek için daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz ve insanlığa daha faydalı olmamız gerekiyor."
EKİCİ konuşmasının sonunda Rektör Prof. Dr. ŞENGÖRÜR’e, Kırklareli Üniversitesi akademisyenlerine ve idari personeline ardından velilere teşekkürlerini sundu.
Konuşmaların akabinde Kırklareli Üniversitesinde derece ile mezun olacak öğrencilere diploma ve plaketleri takdim edildi. Tören, mezun olan öğrencilerin mezuniyet andı etmeleri ve ardından kep atmalarıyla sona erdi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol