Kırklareli Üniversitesinde Kayıt Heyecanı Başladı

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının sonrasında kayıt heyecanı başladı. 6 bin 50 olan toplam kontenjanın 5 bin 465’i ile yüzde 90’lık bir doluluk oranına ulaşan Kırklareli Üniversitesine kayıtlar online olarak gerçekleştirebildiği gibi yüz yüze de yapılabiliyor. Öğrencilerin heyecanına ortak olan isimlerden birisi de Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür oldu. Şengörür kayıt stantlarını incelerken, Kırklareli Üniversitesini kazanan öğrencilere öğrencilik hayıtlarında başarılar dileyip hem Kırklareli’ne hem de Kırklareli Üniversitesi’ne hoş geldiniz” dedi.

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler için kayıt işlemleri başladı.
Kayıtlar 5 Eylül’de
Sona Erecek
Kırklareli Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 29 Ağustos - 06 Eylül 2020 tarihleri arasında e-devlet platformundaki https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit sayfasına e-devlet şifreleriyle giriş yapıp elektronik kayıt yaptırabiliyor. Elektronik kayıt yaptıramayan öğrenciler için ise şahsi başvurular 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü (dün) Kayalı Kampüsünde başlarken, 05 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 17.00 itibariyle sona erecek.
Kırklareli Üniversitesi kayotlar hakkında açıklamada bulunarak; “Öğrencilerin kayıtlar esnasında herhangi bir sorun yaşamamaları için gerekli tüm hazırlıklar günler öncesinden tamamlanarak akademik ve idari personel kayıtlarda görevlendirildi. Koronavirüs (Covid 19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kullanımı kuralına uygun olarak öğrenci ve velilere görevliler tarafından kayıt işlemleriyle ilgili her türlü bilgi ve destek veriliyor” cümlelerini kullandı.
Rektör Şengörür kayıt yaptıran öğrencilerin heyecanına ortak oldu
Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, kayıt işlemlerini yerinde inceleyerek sunulan hizmetler ve sürecin işleyişi hakkında görevlilerden bilgi aldı. Kayıt yaptıran öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kurulan stantları gezen Şengörür, kayıt yaptıran öğrencilerin heyecanına ortak oldu. İstanbul’dan gelerek Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptıran Doruk Ata Sönmez ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne kayıt olan Halil Kandemir’i tebrik ederek öğrenci belgelerini takdim etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol