Kırklareli Üniversitesi’nde Endonezya Günü etkinliği gerçekleştirildi

Kırklareli Üniversitesi, öğrencilerini Kırklareli’nden Endonezya’ya masalsı bir yolculuğa çıkardı. Kırklareli Üniversitesi’nde öğrenim gören Endonezyalı öğrencilerin hazırladığı yemekler, danslar ve müzik dinletileriyle katılımcılar Kırklareli’nde Endonezya’yı yaşadılar. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlikte önceden Endonezya ve ülkenin kültürü hakkında bilgisi olmayan herkes hem öğrendi hem de eğlendi. Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, şu an Kırklareli’nde bine yakın yabancı uyruklu öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerin 91 tanesinin Endonezyalı öğrencilerden oluştuğunu söyledi ve Kırklareli Üniversitesi’nin en büyük amaçlarından birisinin uluslararası bir üniversite olmak olduğunu ifade etti.  

24 Ekim Çarşamba günü düzenlenen “Endonezya Günü: Kırklareli’nden Endonezya’ya Muhteşem Bir Yolculuk” etkinliği rektörlük Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saat 14.30 ile 17.30 arasında gerçekleştirilen etkinliğe Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat da katılım gösterdi.
Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür Ankara’da olduğundan dolayı açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı konuşma yaptı. Rektör Yardımcısı katılımcılara hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Birkaç gün önce yapılan Kore Gününü hatırlatan Rektör Yardımcısı Musaoğlu, Endonezya Günü kutlanacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Musaoğlu, “Bugün Kırklareli’nden başlayarak Endonezya’ya uzanan bir kültür yolculuğu gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Kırklareli Üniversitesi’nde 91 Endonezyalı bulunuyor
Kırklareli Üniversitesi’nin geçmişinden ve içeriğinden bahseden Rektör Yardımcısı Musaoğlu, “11 yılda uluslararasılaşmaya büyük önem verdik. Yabancı öğrencileri üniversitemizde ağırlamaya büyük özen gösterdik ve bugün itibariyle üniversitemizde bine yakın uluslararası öğrenci var. Geçen yıl ilk kez Endonezyalı öğrencileri üniversitemizde ağırladık. Bu yıl gelen öğrencilerimizle birlikte sayılarımız 91’e ulaştı. Neredeyse yabancı öğrencilerin yüzde 10’na tekabül eden bir sayı bu. Önceden Türkmenistan, Balkanlar gibi yerlerden öğrencilerimiz vardı. Ancak bu yıl Endonezyalı öğrencilerimiz sayesinde o ülkenin kültürüyle tanışacağız. Bu kültürel köprüyü kuran öğrencilerimize kurumlarımıza, başkonsolosluğa teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Endonezyalı gönül elçileri
Musaoğlu, son aylarda Endonezya’da meydana gelen depremler dolayısıyla Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve Endonezyalı öğrencilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Endonezya’dan ilimize ve üniversiteye gelen öğrencilere öncelikle Türkçe öğrettiklerini ardından kazandıkları bölümlere geçtiklerini ve toplamda 5 yıl Türkiye’de vakit geçirdiklerini belirten Musaoğlu, ilk Endonezyalı öğrencilerin geldiklerinde ki hissiyatlarını aktardı. Endonezyalıların çok sıcakkanlı olduklarından bahseden Musaoğlu, öğrencilerin Türkçeyi öğrendikten sonra sınıflarda öğrencilerle kaynaştıklarını kaydetti. İletişimin çok önemli olduğunun altını çizen Rektör Yardımcısı Musaoğlu, bu nedenle Türkçe öğrenmenin önemli olduğunu söyledi. Türkiye’de edindikleri tecrübeleri ve güzel anıları kendi ülkelerinde anlatmalarını isteyen Musaoğlu, katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
“Endonezya’da bir deyiş vardır; “Tanımadan Sevemezsin”
Rektör Yardımcısı Musaoğlu’nun ardından konuşmasını yapmak üzere Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat kürsüye geldi. Başkonsolosu Herry Sudradjat gerçekleştirdiği konuşmada Kırklareli’ne ve Türkiye’ye Endonezyalı öğrencilere gösterdiği misafirperverlikten dolaı teşekkür etti. Endonezya hakkında bilgiler veren Başkonso
los Sudradjat, Türklerin Endonezya’yı çok fazla tanımadığını kaydederek 18 bin 473 turistin bu yıl içinde Endonezya’ya gittiği ve Endonezya’da yaşayan Türk sayısının sadece 400 olduğundan bahsetti. Başkonsolosu Herry Sudradjat sözlerini şu sözlerle bitirdi; “Endonezya’da bir deyiş vardır; “Tanımadan Sevemezsin” Umarım bu etkinlik sizlerde iyi bir intiba oluşturur ve Endonezya’yı görme tanıma istediğinizi arttırır ve bu fırsat
lar, sizleri misafirperverliğimizi görmek için Endonezya’ya davet etmek istiyorum. Günün geri kalan kısmından zevk almanızı ümit eder, teşekkür ederim.”
Öğrenciler Endonezya kültürünü tanıma fırsatı buldu
Konuşmaların ardından sıra Endonezya turuna geldi. Öğrencilerin hazırladığı programda önce
liklev Endonezya ile alakalı tanıtım videoları gösterildi ardından o bölgeye ait kültürel aktiviteler yapıldı. Oldukça geniş bir kültüre sahip olan Endonezya’da program kapmasında; Betawi, Rantak Minang, Warrior Kalimantan Dansları, Geleneksel Poco-poco, Sajojo, Maumere Müzikleri, izleyenlere sunuldu. Geleneksel kıyafet gösterisi ve Endonezya şiirlerinden örnek sunulurken, programın sonunda katılımcılara Endonezya’nın geleneksel mutfağından yemekler ikram edildi. Program toplu dans ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol