Kırklareli Üniversitesi’nde Covid-19 Aşı Standı Kuruldu

Küresel Salgın Covid-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında aşılama çalışmaları ülke genelinde sürüyor. Üniversiteler 1 buçuk yıllık aranın sonrasında geçtiğimiz hafta başında açılmıştı. Üniversite öğrencilerinin yüzyüze eğitime katılabilmesi için aşı olmaları gerekirken, eğer aşı olmazlarsa düzenli olarak PCR testi vermeleri gerekiyor. Bu kapsamda öğrencilerin aşıya özendirilmesi ve aşı günleri gelen öğrencilerin aşılarını olması amacıyla Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Yemekhane Binasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından stant kuruldu. 1 Ekim 2021 Cuma gününe kadar devam edecek aşılama faaliyetleri hakkında yapılan açıklamada; “Üniversitemiz Kayalı Kampüsü Yemekhane Binasında akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler için COVİD-19 aşı standı kuruldu.1 Ekim 2021 Cuma gününe kadar aşı olmak isteyen akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler 08.30 – 17.30 saatleri arasında sistem üzerinden gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri gözetiminde aşılarını yaptırabilecekler” dendi.

Covid-19 önlemleri kapsamında Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Yemekhane Binasında aşı olmamış öğrenciler ile akademik ve idari personel için aşı standı kuruldu. 1 Eylül tarihinden itibaren devam eden stant işlemleri 1 Ekim tarihinde sona erecek.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta İl Sağlık Müdürlüğü personeli hem aşı konusunda bilgi verdi hem de aşı işlemi yaptılar. Covid-19 aşısını yaptırmayanların veya tekrar dozunu yaptıracak olanların aşılarını randevusuz ve daha hızlı bir şekilde, kalabalık ortamlara girmeden, kişisel temasın az olduğu alanda sağlıklı bir şekilde yaptırması için açılan stantta öprenciler ve üniversite personeli aşı oldu.
İl Sağlık Müdürlüğü Görevlileri Gözetiminde Aşılarını Yaptırdılar
Konuyla alakalı Kırklareli Üniversitesi’nden gerçekleştirilen açıklamada; “Üniversitemiz Kayalı Kampüsü Yemekhane Binasında akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler için COVİD-19 aşı standı kuruldu.
01 Ekim 2021 Cuma gününe kadar aşı olmak isteyen akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler 08.30 – 17.30 saatleri arasında sistem üzerinden gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri gözetiminde aşılarını yaptırabilecekler” ifadeleri kullanıldı.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür kesintisiz bir eğitim için aşının önemli olduğunu vurguladı. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. aydınlanmak isteyenler 04 Ekim 2021 Pazartesi 11:15:00

    Genetiken modifiye olmuş olanlar halen insan genetiğiyle yaşayan gençlerden gerçekleri öğrensinler.