Kırklareli Üniversitesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Kırklareli Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı mezuniyet töreni, coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Mezun olacak olan 3 bin 200 öğrenci, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı. Öğrenciler mezun olmanın sevincini yaşarken, üniversite yaşantılarının sonuna gelip arkadaşlarından ayrılacak olmanın burukluğunu da hissetiler. Yer yer duygu dolu anların yaşandığı mezuniyet töreni keplerin göğe atılmasıyla son buldu.

Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kadir Oğuz, Genel Sekreter Ergün Erbay, Kırkalreli Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende uluslararası öğrenciler birincisi Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü öğrencisi Bedri Ertürk, bir konuşma yaparak Kırklareli Üniversitesi’nde tarif edemeyeceği kadar güzel ve mutlu günler yaşadığını, dostluklar kurduğunu ve unutulmaz anlar yaşadığını ifade etti.
“Almış olduğumuz nitelikli eğitim sayesinde,
geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz”
Kırklareli Üniversitesi’nden birincilikle mezun olan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Aslı Çağlayan ise, konuşmasında almış oldukları nitelikli eğitim sayesinde, geleceğe emin adımlarla ilerleyeceklerine dair inancı paylaştı. Çağlayan konuşmasının ardından Rektör Bülent Şengörür ile birlikte mezuniyet kütüğüne isimlik çaktı.
“Üniversitemizin adını daha fazla yücelterek bizi
onurlandıracağınıza
gönülden
inanıyorum”
Rektör Şengörür, Kırklareli Üniversitesi’nin 12 yılda önemli mesafeler kat ederek, hızla büyüdüğünü, bünyesinde bulundurduğu 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 28 bin öğrencisi ile ülkemizin en güzide eğitim-öğretim kurumlarımdan biri olmayı başardığını dile getirdi. Konuşmasında mezun öğrencilere seslenen Şengörür, onları başarı ve mezuniyetlerinden dolayı kutlayarak şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz yaşamlarında yeni bir sayfa açtılar. Öncelikle sizleri üniversitemizdeki başarınız ve mezuniyetiniz için yürekten kutluyorum. Bugün buradan mezun olarak yaşamınızda yeni bir sayfa açıyor, eğitim meşalesini, kıymetli hocalarımızdan edindiğiniz bilgi, beceri ve tecrübeler doğrultusunda sizden sonraki nesillere devrediyorsunuz. Biz üniversite yöneticileri, akademisyenleri ve çalışanları için en mutlu an, en büyük ödül, mezun ettiğimiz öğrencilerin hayata güvenle, ilkeli ve istekli biçimde katılmalarını ve mesleklerini sorumluluk bilinciyle yaptıklarını görmektir.
Şimdi sizler için kolay olmayan bir yaşam mücadelesi başlıyor. Burada edindiğiniz bilgi ve birikim ile mesleğinizde ve dünyanın neresinde olursanız olun yapacağınız işlerde dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen, kararlı, sabırlı gençler olarak pek çok işte başarılı olacağınıza ve üniversitemizin adını daha fazla yücelterek bizi onurlandıracağınıza gönülden inanıyorum” dedi. Mezun öğrencilerin ailelerine de hitap eden Rektör Şengörür, öğrencilerin bugüne gelmelerinde en büyük fedakârlığın ve emeğin ailelerine ait olduğunu belirterek; “Sevincin ve hüznün birlikte yaşandığı bu güzel günde sizleri cân-ı gönülden tebrik ediyor, bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızın, en mutlu günlerinden biri olan bu mezuniyet töreninde tahsillerini başarı ile tamamladıklarına hep birlikte şahit oluyor, onlarla iftihar duyuyoruz” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin geleceği sizlersiniz”
Törende konuşan Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir ise mezuniyet törenini bayram şenliğine benzeterek, öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Mezunların Türkiye’nin geleceğini temsil ettiğini ve mezun öğrencilerle birlikte Türkiye’nin daha da ileriye gideceğini söyleyen Demir, kendisinin üniversite zamanı ile kıyaslandığında Türkiye’nin bugün çok daha ileride olduğunu vurguladı. Konuşmaların akabinde Kırklareli Üniversitesi’nden derece ile mezun olacak öğrencilere diploma ve plaketleri takdim edildi.
Tören, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutlamasıyla sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol