Kırklareli Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında "Birlikte Kullanım" protokolü imzalandı

Kırklareli Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin 2018 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararının 25 Mayıs 2018 tarih ve 30431 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle kurulan Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi için çalışmalar sürüyor. Son olarak Kırklareli Devlet Hastanesinin Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte
kullanılabilmesi amacıyla hazırlanan “Birlikte Kullanım Protokolü”Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ile Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür arasında imzalandı.

Kırklareli Devlet Hastanesinin Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte kullanılabilmesi amacıyla hazırlanan “Birlikte Kullanım Protokolü”, 05 Haziran 2020 Cuma günü Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ile Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür tarafından imzalandı.
Protokol kapsamında eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin yürütülebilmesi ve bölgemizde ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir bir şekilde sunulması ve vatandaşların çevre illere sevk edilmeden hızlı, kaliteli ve yerinde sağlık hizmeti alması sağlanacak.
Afiliasyon çalışma toplantısı…
Ankara’da “Birlikte Kullanım” protokolünü imzalayan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, ayrıca Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven başkanlığında düzenlenen “Birlikte Kullanma (Afiliasyon) Çalışma Toplantısı”na katıldı.
Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür toplantının akabinde, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven’i makamında ziyaret etti.
Gerçekleşen görüşmede Rektör Şengörür, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Güven’e Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin mevcut durumu hakkında bilgiler vererek Kırklareli Üniversitesi’ni gerek sağlık gerekse eğitim ve bilim alanında bulunduğu noktadan daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol