Kırklareli Üniversitesi büyüyor

25 bin öğrenci kotasına dayanan ve yeni fakülteler ile birlikte yoluna büyüyerek devam eden Kırklareli
Üniversitesi, yeni rektörlük binasıyla birlikte geleceğe
parlak bakıyor. Yeni Rektörlük Binası'nın da tamamlanması ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ın buraya taşınmasıyla birlikte, 2016-2017 yılında, Kayalı Kampüsü'ndeki çalışmalara hız kazandırılması bekleniyor

Kayalı Kampusu'nda yapılan yeni Rektörlük Binası ile ilgili soruları cevaplayan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, sürecin ne şekilde ilerlediğini bildirdi. Kırklareli Üniversitesi'ne yakışır bir binanın tamamlandığını belirten Rektör Aykaç, "Binada eksikler tamamlandıkça, mefruşatını tamamladık. Yani masa sandalye, perde gibi telefon internet gibi yerleşmeden önce son rötuşları yaptık ve kısa bir süre önce de taşındık. Kayalı'daki aslında çok önem verdiğimiz çalışmaların tamamı bitti.
Rektörlük Binası da bitti. Avrupa çapında hatta birçok Avrupa ülkesinde olmayan çok güzel çok fonksiyonel laboratuar binaları yaptık. İnşallah mühendislik fakültemiz laboratuara kavuşmuş oluyor. Bloğun bir tanesini yapım-onarım birimi olarak ayırdık. Orada da marangoz, demir atölyesi, elektrik atölyesi olarak. Bu da kendi bünyemizde sorunları çözebileceğimiz anlamına geliyor" dedi.
"Güzel olduğuna kanaat getirdik"
Açıklamasına devam eden Rektör Aykaç, "İki bloğumuz çok ama çok güzel oldu. Rektörlük binamızı da her gören beğeniyor. Önce ben beğendim, akabinde de herkes beğeniyor. 3. olarak fitness salonumuz bitti. Öğrencilerimiz için gayet güzel oldu. Kapalı spor salonumuz var, açık futbol sahamız var, basketbol sahamız var, voleybol sahamız var. Şimdi de fitness salonumuz oldu. Burada da spor yapmak isteyen öğrencilerimiz için çok büyük imkan oldu.
O da bitti çok şükür. Daha önemlisi bizim kampuse girişimizden itibaren durak yerleri, otobüslere binme-inme yerleri sorunluydu biraz. Yol kenarından alıyorduk. Bu çok sağlık değildi. Şimdi bunu şöyle yaptık; büyük bir meydan yaptık.
Orada duraklar yaptık. Otobüsler için, özel araçlarıyla gelen öğrenciler için ayrı yerler yaptık. Öğrencilerimiz oradan üniversiteye giriyor kartını basarak. Sonra tekrar oradan otobüslere binerek veya özel aracıyla oradan ayrılıyor.
Dolayısıyla ilk girişte yoklama falan zaman kaybettiren işlerden de kurtulmuş olduk. Çok rahat bir giriş-çıkış düzeni sağlanmış oldu" ifadelerini kullandı.
"Doğalgaz işleri kolaylaştıracak"
Aykaç, sözlerini şöyle sonlandırdı; "Doğalgaza kavuştuk. Geçtiğimiz kış, doğalgazla ısındık biz Kayalı'da. Çok rahat ettik. Kirlilik yok, arıza en aza indi. Bir tek birkaç yerde su borusu patladı onları da onardık ama doğalgazdan yana hiçbir sıkıntı yaşamadık.
Biz şuanda, öğrenci sayımız itibariyle Kayalı'da derslik ihtiyacımız, sıkıntımız var. Kayalı'daki dersliklerimiz yetmiyor bize.
Önümüzdeki sene tabi mevcut fakültelerimizde yeni bölümler açılıyor. Mutlaka derslik ihtiyacı artıyor. Mevcut fakültelerimize ya yeni bölümler dahil olmuştur ya da mevcut öğrencilerimiz yeni sınıflara geçtiği için boşluk oluşmuştur. Onun için de 2016 yılı itibariyle 3. merkez dersliğin ödeneği ve projesi hazır. Ancak tabi bu 2017'ye bitmez."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol