Kırklareli Üniversitesi kayıtları 3-7 Eylül tarihlerinde yapılacak

Öğrencilerin merakla beklediği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra kayıt telaşına geldi. Kırklareli Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler kayıt işlemlerini 3-7 Eylül tarihleri arasında yapabilecekler. Aday öğrenciler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının sitesinden T.C. Kimlik numaralarını sisteme girip, öğrenci numaralarını öğrenebilir. 

Kırklareli Üniversitesi sınav sonuçlarının açılmasının sonrasında kayıt işlemleri telaşına sahne olacak. Üniversitenin merkez kampüsü ve çevre ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarına kayıt olacak öğrenciler işlemlerini 3-7 Eylül tarihleri arasında yapacak.
Aday öğrenciler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının sitesinden “Öğrenci Numara Sorgulama Sistemi” kullanarak, T.C. Kimlik numaralarını sisteme girip, öğrenci numaralarını öğrenebilir. Kayıt işlemine gelinmeden önce zorunlu olan Ön Kayıt Formuna; T.C. kimlik numarası, baba adı ve doğum tarihi girilip kayıt yaptırılabilir.
Elektronik kayıt yaptıramayan öğrenciler kayıtlarını noter vekaleti ile yapabilecek
Elektronik kayıt yaptıramayan öğrenciler kayıtlarını 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında gerekli belgelerle Kırklareli Üniversitesi kayıt merkezine şahsen veya öğrenci adına alınmış noter vekaleti ile başvurulması halinde yapılabilir. Kayıt işlemleri için şahsen veya noter vekaleti ile başvuracak olan adaylar kayıt işlemlerini Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü, Kayalı Kampüsü / Merkez - KIRKLARELİ adresinde yapabilecekler.
Ortaöğretimden mezun olamayan
öğrenciler nasıl kayıt olacak?
2018-YKS ile Kırklareli Üniversitesi programlarına yerleşen ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde geçici kayıtları yapılacak.
Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar Üniversiteye ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.
Kayıt için gerekli belgeler
Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. 2018-YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi çıktısı. İnternet üzerinden doldurulan Ön Kayıt Formu çıktısı. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Son 6 ay içersinde çekilen 6 adet vesikalık fotoğraf. İkinci öğretim öğrencileri ile bir yükseköğretim programına kayıtlı olup, Kırklareli Üniversitesinde ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıracak adaylar için öğrenim ücretinin yatırıldığına ilişkin banka makbuzu. Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri için tam teşekküllü bir devlet hastanesi veya özel hastaneden alınacak Sağlık Kurulu Raporu. 29 yaşını doldurmuş olan erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programları öğrencileri için taahhütname.
Dikkat edilmesi gerekenler
Elektronik kayıt yaptırmayan adaylar için, kayıtta şahsen veya öğrenci adına alınmış noter vekaleti ile başvuru yapılması gerekiyor. Posta ile kayıt yapılamaz. Sağlık, askerlik, hükümlülük vb. durumlarda bizzat başvuramayan adayların kayıt işlemleri noter vekaleti ile gerçekleştirilebilir. Belirtilen belgelerden herhangi biri eksikse kayıt yapılmaz. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli belgeleri ve ders kayıt formlarını 24 Eylül 2018 tarihine kadar eğitim görecekleri Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.
Kayıt tarihleri
Kırklareli Üniversitesini kazanan öğrenciler kayıtlarını üniversite tarafından belirlenen kayıt takvimine göre yapacaklar. Belirlenen kayıt tarihleri;
03 Eylül; Fen Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Hukuk Fakültesi.
04 Eylül; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu.
05 Eylül; Sağlık Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Babaeski Meslek Yüksekokulu.
06 Eylül; Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Vize Meslek Yüksekokulu.
07 Eylül; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tüm Akademik Birimlerin Mazeretli Kayıtları.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol