Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitime “Devam” Dedi

Ülkemizi ve Dünyayı etkisi altına tutmaya devam eden Covid-19 nedeniyle pek çok alanda kısıtlama ve önlemler hayata geçirilmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulunun ilk dönem verdiği tavsiye kararı bu dönem de Yüksek Öğretim Kurumu'na bağlı üniversitelerce uygulanıyor. Üniversitelerin Senatoları aldıkları kararlarla öğretimin uzaktan, hibrit ya da yüzyüze mi olacağına karar veriyor. Kırklareli Üniversitesi senatosu 22 Şubat tarih ve 115 Sayılı Senato Toplantısında aldığı kararla üniversitelilerle bir kez daha kötü haberi paylaştı. Kırklareli Üniversitesi, 2020-2021 Bahar Döneminde Önlisans, Lisans ve Lisansüstü tüm akademik birimlerde teorik ve uygulamalı tüm derslerin çevrimiçi yapılması kararı alındı.

Kırklareli Üniversitesi 22.02.2021 tarih ve 115 Sayılı Senato Toplantısında, 2020-2021 Bahar Döneminde Önlisans, Lisans ve Lisansüstü tüm akademik birimlerde; derslerin teorik ve uygulamalı kısımlarının çevrimiçi yapılmasına karar verdi.
Dün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada duyurulan haber öğrenci platformlarında kısa sürede en çok konuşulan konu oldu. Uludağ Üniversitesi gibi bazı üniversitelerin hibrit eğitim kararı alması nedeniyle ümitlenen üniversiteliler bu kararla bir dönemi daha uzaktan okuyacakları gerekçesiyle üzüntülerini dile getirdiler.
Eğitim Detayları
Üniversitenin paylaştığı yazılı açıklamada eğitimin detayları hakkında; “Üniversitemizin 22.02.2021 tarih ve 115 Sayılı Senato Toplantısında, 2020-2021 Bahar Döneminde Önlisans, Lisans ve Lisansüstü tüm akademik birimlerde; Derslerin teorik ve uygulamalı kısımlarının çevrimiçi yapılması, İşyerinde 3+1, İMEP gibi mesleki eğitim uygulamalarının ve dönem stajlarının yüzyüze yapılması, salgının seyrine göre işyerinde 3+1, İMEP gibi mesleki eğitim uygulamaları ve dönem stajları ile ilgili alınacak kararların birimlere bırakılması, Derslerin işleyişi, ölçme ve değerlendirme ile ilgili esaslar vb. hususların Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Öğretim Uygulama Usul ve Esasları’na göre belirlenmesi kararları alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Öğrenciler 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kayıt yenileme ve danışman onayı işlemlerini 22-26 Şubat tarihleri arasında yapacaklar. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol