Kırklareli Üniversitesi Tıp fakültesi kuruldu

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz “Kırklareli Üniversitemize kazandırmak istediğimiz ve en önemli hedeflerimizden biri olan Tıp Fakültesi açılması kararı bugünkü resmî gazetede yayınlanmıştır” müjdesini kamuoyu ile paylaştı. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür ise; “Sağlık hizmetinde müthiş bir kalite dönüşümü söz konusu olacak” dedi.

Kırklareli Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulmasını resmen onaylandı. Karar, 25 Mayıs 2018 tarih ve 30431 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kırklareli Üniversitesi’nde bir tıp fakültesinin kurulmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve İl Başkanı Alper Çiler, müjdeyi Kırklarelilere sosyal medya hesaplarından duyurdu. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Kırklareli Üniversitemize kazandırmak istediğimiz ve en önemli hedeflerimizden biri olan Tıp Fakültesi açılması kararı bugünkü resmî gazetede yayınlanmıştır.
Hukuk Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kazanımları sonrasında en önemli hedefimiz olan; TIP Fakültemizi de Kırklareli’mize kazandırmış bulunmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Valimiz, Sayın Rektörümüz ve tüm emeği geçenlerle uyum içindeki performansımızla geldiğimiz bu nokta; Kırklareli’mizin hayati bir kazanımı olacaktır.
Her geçen gün hızla gelişerek büyüyen Kırklareli Üniversitemizin, Dünya Üniversiteleri ile yarışabilecek güce ulaşması için var gücümüzle çalışacağız ve takipçisi olacağız. Kırklarelimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
AK Parti İl Başkanı Alper Çiler’de Tıp Fakültesi’nin gerek Kırklareli Üniversitesi’ne gerekse Kırklareli’ne ayrı bir ivme kazandıracağını ifade etti. Emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektör Şengörür;
“Hayırlı olsun”
Kırklareli Üniversitesi bünyesinde uzun süredir çalışmaları sürdürülen Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin kararın, 25 Mayıs 2018 tarih ve 30431 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve 2018/11593 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulmasına karar verildiğini Kırklareli Üni-
versitesi resmi web sitesinden duyuran Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’de; kuruluşu gerçekleştirilen Fakültenin Kırklareli Üniversitesi’nin vizyonuna çok önemli katkılar sağlayacağını ve şehre yeni bir dinamizm kazandıracağını belirterek Fakültenin Kırklareli’ne, bölgeye ve Ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Kırklareli Üniversitesi
Kırklareli Üniversitesi bugün 10 Fakültesi, 3 Enstitüsü, 3 Yüksekokulu, 1 Konservatuvarı, 7 Meslek Yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile faaliyetlerine devam ediyor.
Kırklareli Üniversitesi bünyesinde bugün  Lisansüstü eğitimi veren;
Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bulunuyor.
Üniversite bünyesinde Lisans eğitimi veren ise;
Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Teknoloji Fakültesi,   Turizm Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi,
Lüleburgaz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu,  Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı var. Üniversite bünyesinde önlisans eğitimi veren ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,  Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Babaeski Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Vize Meslek yüksekokulu birimleri mevcut...




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol