Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi YÖK Kurulundan geçti

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, ilimizin merakla beklediği Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi hakkında son gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Rektör Şengörür, Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin YÖK Genel Kurulundan geçtiğini müjdeledi. Rektör Şengörür verdiği bilgilerde; Tıp Fakültesi’nin yeni yapılan Kırklareli Devlet Hastanesini kullanacağını ifade etti. Yeni kurulacak Hukuk Fakültesi hakkında bilgi veren Rektör Şengörür, anabilim dalları için gerekli öğretim üyelerinin temini için çalışmaların devam ettiğini belirtti.  

Kırklareli Üniversitesi’nin yakın zamanda açmayı planladığı Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakülteleri hakkında müjdeli haberleri Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür verdi. Şehrimiz sakinlerinin heyecanla beklediği Tıp Fakültesi için yeni yapılan Kırklareli Devlet Hastanesinin kullanılacağını ifade edem Rektör Şengörür, kampus içinde bir de eğitim binasının yapılmasının planlandığını ifade etti. Kırklareli halkının sağlık sektörü açısından değerli bir fakülteye kavuşması için çalıştıklarını ifade eden Şengörür, Tıp Fakültesinin YÖK Kurulundan geçtiğini ve bunun çok önemli bir aşama olduğunu kaydetti.
Hukuk Fakültesi için de sıkı çalışmanın devam ettiğini ifade eden Rektör Şengörür, gerekli anabilim dallarında öğretim üyesi alınması sürecinin Mart ayında tamamlanmasını öngördüklerini, gerekli şartların sağlanmasından sonra Kırklareli Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesine kavuşacağını ifade etti.
Tıp Fakültesinde
Kırklareli Devlet
Hastanesi
kullanılacak
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür; ‘’Tıp Fakültemiz YÖK Genel Kurulundan geçti. Bunun ilimiz ve üniversitemiz adına çok önemli bir aşama olduğunu düşünüyorum. Burada kendi üniversitemizde tıp fakültemiz olacak. Tıp Fakültesini biz Sağlık İl Müdürlüğü ile çok yakın çalışacağız. Paydaşlarımız Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortak çalışacağız. Devlet Hastanesinde afiliye olacağız. Hastaneyi kullanmış olacağız. Devletin imkanlarını yine bir devlet üniversitesi kullanmış olacak. Güzel birliktelikler çıkacağını düşünüyoruz. İnşallah Tıp Fakültemiz yakında bakanlar kurulundan da geçer ve resmiyete kavuşmuş olur.
Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Kendi personelim dosyayı hazırladı. Bu fakültenin açılmasıyla ilgili alınan karar ve desteklerden dolayı emeği geçen her kim varsa herkese çok teşekkür ediyoruz.
‘’Çok güçlü bir tıp fakültesi
kurmuş olacağız’’
Bölge insanının ve Kırklareli halkının değerli tıp insanlarını bulabileceği bir tıp fakültesi için çalıştıklarını ifade eden Rektör Şengörür; ‘’Biz devlet hastanesi ile afiliye olacağız. Devlet hastanesinin mevcut binasında orası değerlendirilecek. Bize orada yer gösterecekler. Biz şunu yapacağız orada; 4-5-6. Sınıf öğrencilerimizi oraya yollayacağız. Hocalarımız orada olacak. Eğitim yapılacak. Artık birçok alanda profesör, doçent hastanede olacak. Bu ilimize hizmet açısından çok önemlidir. Kalite sağlık hizmetlerinde zamanla iyi hale gelecek. Bu hem bizim hem sağlık il müdürlüğünü birlikte çok iyi bir noktaya getirecek. Burada kazan-kazan modeli olacak. Biz çok güçlü bir tıp fakültesi kurmuş olacağız. Hem sağlık müdürlüğü de güçlü bir ekiple bu hizmeti vermiş olacak. Biz personel hizmeti yani hoca sağlayacağız’’ dedi.
Kampüs içinde eğitim
binası olacak
Rektör Şengörür, kullanılacak Devlet Hastanesi dışında tıp fakültesinin kampus içinde bir de eğitim binası olacağını ifade etti. Şengörür; ‘’Hastanenin dışında kampüsümüzde bir eğitim binası yapacağız. Biz onun projesiyle ilgili olarak çalışıyoruz. Bir iki temel birimler; Morfoliji Binası, derslik ve laboratuar varlar. Bunu yapmadan bize öğrenci izni vermiyorlar. Bu hemen hizmete girecek anlamında düşünmeyin.
Bu hemen hizmete girecek anlamında düşünmeyin. İzin alarak bu adımı atmak çok önemli. Belki de 5-10 sene sonra düşünülebilecek bir adımın bugün gerçekleşebilecek olması çok büyük bir hadise olarak görmek lazım. Süreç başlamış oluyor. Ondan sonrası bina, derslik, laboratuarları yapacağız. Gerekli şartları sağlayınca bize öğrenci izni verecekler’’ şeklinde konuştu.
Hukuk fakültesi için
7 öğretim üyesi Mart ayı sonunda tamamlanacak
Şengörür; ‘’Hukuk fakültesi için öğretim üyesi 7 arkadaşımız var. Bir kısmının işlemleri devam ediyor. Bir eksiğimiz kaldı. Öğrenci alabilmemiz için altı farklı ana bilim dalı isteniyor. 6 farklı anabilim dalı ve 8 öğretim üyesi isteniyor. Şu an 7 öğretim üyesinin Mart ayı sonuna kadar tamamlanacağını düşünüyoruz.
Öğretim üyesi sayısında bir eksiğimiz var. Onu da tamamladığımızda önümüzdeki yıl öğrenci alma şansımız olacak. Bu çok zor bir şey. Bir öğretim üyesini de temin etmede büyük zorluklar çektik. 6-7 öğretim üyesini bir araya getirmek büyük başarı oldu. Bunu şehrimiz bekliyor. Hukuk fakültesi ve tıp fakültesi ilgili büyük beklentiler var. Onu ben hissediyorum’’ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol