Kırklareli Üniversitesi "Society 5.0" forumunda

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin (CBİKO) bu yıl ikincisini düzenlediği İstanbul İnsan Kaynakları Forumu’na (İstanbul HR Forum) katıldı.

15 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen forumun bu yıl seçilen konusu “Society 5.0” (İnsan Merkezli Toplum) olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katılım gösterdiği forumun açılış konuşmasını (CBİKO) Başkanı Doç. Dr. Salim Atay yaptı. Başkan Atay, dünyanın batısı haricinde bir ses yükseldiğini belirtirken konuşmalarında şu sözleri dile getirdi;

"Bu ses dedi ki; endüstri 5.0 olmasın Toplum 5.0 olsun. Endüstri devrimleri teknolojiyi ön plana çıkarırken doğal olarak insan, verimlilik, kar maksimizasyonu ve standardizasyon gibi sebepler nedeniyle biraz geride kaldı. Buna bağlı olarak teknolojinin gelişimine paralel olmayan, insan yaşam standartları ortaya çıktı.

Chat GPT gibi yapay zeka ürünlerin ortaya çıktığı bu dönemde makinaların fiziksel olarak bizden daha güçlüydü ama zihinsel olarak da bizi geçtiler mi geçiyorlar mı kaygısını yaşamadık değil. Bunların tartışıldığı bu endişelerin olduğu bir zamanda bizler de 'Toplum 5.0' kavramını bu yılki temamız olarak seçmenin faydalı olacağını düşündük."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol