Kırklareli Üniversitesi Kayıtları 14 Ağustos Pazartesi günü başlıyor!

Kırklareli Üniversitesi, 2017 ÖSYS ile üniversite programlarına yerleştirilen öğrenciler için Kesin Kayıt İşlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili duyuruda bulundu.

2017 Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteler, aday öğrencileri bilgilendirmek için duyurularını resmi sayfalarından yayınlamaya başladı. Kırklareli Üniversitesi de yerleştirilen öğrenciler için kesin kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda bir duyuru metni yayınladı. Buna göre de ilk kayıtlar 14 ağustos’ta alınmaya başlanacak.

Kayıt öncesi yapılacak işlemler
Kırklareli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının adresinden 11.08.2017 tarihinde açılacak olan “Öğrenci Numara Sorgulama Sistemi” kullanılarak, T.C. Kimlik numaranızı sisteme girip, öğrenci numaranızı öğreniniz.
11 Ağustos 2017 tarihinde açılacak olan sistemden ön kayıt işlemleri için üniversite sayfasında yer alan adres tıklanarak yapılacak. T.C. kimlik numarası, baba adı ve doğum tarihinizi girdikten sonra sisteme giriş yapıp ön kayıt formunu doldurabilirsiniz. Ön kayıt formunu doldurmak zorunludur.
Ön kayıt formunu doldurduktan sonra “KAYDET” butonuna tıklayınız. Böylece internetten ön kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. Sayfanın altında yer alan “YAZDIR” butonuna tıklayınız ve girdiğiniz bilgilerin çıktısını alarak imzalayınız. (Ön kayıt formu, kesin kayıt esnasında kayıt bürosundaki görevlilere teslim edilecektir)
Kayıt İşlemleri
11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında elektronik kayıt yapılabilecek programların öğrencileri “https://www.turkiye.gov.tr” internet sitesi üzerinden elektronik kayıt yaptırabilecektir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz “https://www.turkiye.gov.tr” adresinde “e-hizmetler” bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında açılacak “Üniversite e-kayıt” seçeneğini tıklayarak 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında e-kayıt işlemini gerçekleştirebileceklerdir. E-kayıt yapan öğrencilerin kayıt yaptıklarına dair sistem çıktısını almaları gerekmektedir.
E-kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri gerekmemektedir. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için istenilen belgeleri en geç 08 Eylül 2017 gününe kadar eğitim görecekleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.
Elektronik kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin kayıtları 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerekli belgelerle Üniversitemiz kayıt merkezine şahsen veya öğrenci adına noter vekaleti ile başvurulması halinde yapılacaktır.
Kayıt işlemleri için şahsen veya noter vekaleti ile başvuracak olan adayların kayıt işlemleri Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü, Öğrenci Yemekhanesi, Kayalı Kampüs’ü / KIRKLARELİ adresinde yapılacaktır.
Süresi içerisinde kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt hakkını kaybedeceklerdir.
Kayıt İçin Önemli Açıklamalar
1) E-kayıt yapmayan/yapılamayan öğrenci adayları için, kayıtta şahsen veya öğrenci adına alınmış noter vekaleti ile başvuru yapılması gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
2) Sağlık, askerlik, hükümlülük vb. durumlarda bizzat başvuramayan adayların kayıt işlemleri noter tasdikli vekaletname ile yapılabilir.
3) Belirtilen belgelerden herhangi biri eksikse kayıt yapılmaz.
4) Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli belgeleri ve ders kayıt formlarını 08 Eylül 2017 tarihine kadar eğitim görecekleri Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.
5) Sağlık Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri için şahsen başvurmaları gerekmektedir.
Kayıt İçin Gerekli Belgeler
1) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. (Başarı belgesi veya öğrenci belgesi gibi belgeler mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz.)
2) ÖSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi çıktısı.
3) İnternet üzerinden doldurulan ön kayıt formu çıktısı.
4) Nüfus cüzdan fotokopisi.
5) 6 adet 4,5 x 6 ebadında fotoğraf. (son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
6) Öğrenim ücretinin yatırıldığına ilişkin banka makbuzu. (İkinci öğretim öğrencileri ile bir yükseköğretim programına kayıtlı olup, üniversitemizde ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıracak adaylar için.)
7) Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri için tam teşekküllü bir devlet hastanesi veya özel hastaneden alınacak Sağlık Kurulu Raporu.
8) 29 yaşını doldurmuş olan erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi.
9) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (I. ve II. Öğretim) Programları öğrencileri için taahhütname.
Kayıt Tarihleri
2017-ÖSYS sonuçlarına göre Kırklareli Üniversitesi programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri için tarihler şu şekilde;
Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu 14 ağustos Pazartesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi Uygulamalı Bilimler, Yüksekokulu Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 15 Ağustos Salı, Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Vize Meslek Yüksekokulu 17 Ağustos Çarşamba, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Teknoloji Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu 17 Ağustos Perşembe, Babaeski Meslek Yüksekokulu Mazeretli Kayıtlar ise 18 Ağustos Cuma günü yapılacak.
Adaylar yerleştikleri bölümlere okulun kayıt gününde gelmeleri konusunda uyarıldı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol