Kırklareli Üniversitesi Kariyer Günleri dolu dolu geçiyor

8.Kariyer Günleri’nde toplam 90 etkinlik ile 09 – 13 Nisan tarihlerinde 5 gün boyunca devam edecek. Kariyer Günleri kapsamında merkez ve ilçe yerleşkelerimizde kariyer temalı 71 adet konferans ve panel organize edildi. Kariyer günlerinin ilk üç gününde gerçekleşen konferans ve panellerden bazıları şunlar;
Kemal Şahin, girişimcilik ve iş
hayatı tecrübelerini paylaştı
Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen konferansta Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, 10 Nisan 2018 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezi’nde öğrenci ve akademisyenler ile bir araya geldi.
Sekizinci Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında yapılan konferansa; KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Gümüş, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Neriman Hocaoğlu Bahadır, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Konferansa yoğun ilgi
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin kurulma amacının bu tür faaliyetlerin organizasyonu ve öğrencilerin kariyerlerini geliştirmelerine katkı sunma olduğunu ifade etti. Başarılı çalışmalar yürüten Merkez ile öğrenci ve işvereni buluşturmayı sonrasında ise işverenlerin öğrencilere tekliflerde bulunmalarını hedeflediklerini dile getirdi. Konferans başlangıcında katılımcılara Şahinler Holding kurumsal tanıtım filmi sunuldu. Ardından kendi yaşam öyküsünü anlatarak konuşmasına başlayan Kemal Şahin, girişimcilik tecrübesini ve iş hayatında başarılı olmak için yapılması gerekenleri dinleyicilerle paylaştı. Şahinler Holding’in misyon ve vizyonu, değerleri, kurum felsefesi, temel ilkeleri, istihdamı ile sosyal sorumluluk projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler sunan Kemal Şahin öğrencilere şunları söyledi: “Sizin içinizde muazzam bir güç, muazzam bir potansiyel var. Bu potansiyeli kimin nasıl kullanacağını bilmiyoruz. Kemal Şahin de sizin gibi üniversite tahsili gördü. Belki de şartları sizinkinden daha kötüydü. Ama bu noktalara geldi. Kim bilir sizden birileri de bu noktalara gelecek, hatta bu noktaları geçecek. Belki de profesör olacak. Rektör olacak. Vali olacak. Başbakan olacak. Benim buraya gelmemdeki amacım, bu potansiyelin sizlerde bulunduğunu hatırlatmaktır. Başarı ve başarısızlık tesadüf değildir. Her ikisinin de eylem planını siz yaparsınız. Başarısızlığın en kolay yönü, hiçbir şey yapmazsınız ve başarısız olursunuz. İkinci yol olarak da yeteneğinize uymayan yanlış işler seçersiniz, önemli olmayan şeylere odaklanırsınız ve yine başarısız olursunuz. Başarıda ise; bir vizyon kurarsınız, niye bu işi yaptığınıza dair bir misyonunuz olur ve çalışırsınız. Terleyeceksiniz. Başarının anahtarı budur.”
Kemal Şahin, iki saate süren ve ilgiyle dinlenen konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Ardından Rektör Şengörür, verdiği konferans için Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’e teşekkür ederek günün anısına hediye takdiminde bulundu.
Atagün ve Demir konuşmacı olarak geldi
Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nun organizasyonunda düzenlenen “Hemşirelik Mesleğinde Kariyer” konulu seminer 10 Nisan tarihinde Yüksekokul Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Kariyer Günleri kapsamında yapılan seminere Acıbadem Sağlık Grubu İnsan Kaynakları Sorumlusu Merve Atagün ve Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Muhammet Demir konuşmacı olarak katıldı.
Merve Atagün konuşmasında, Acıbadem Hastanesi’ni tanıtarak, hastanenin sunduğu imkânlar ve insan kaynakları süreci hakkında öğrencilere bilgi verdi. Atagün, hastanenin Asya ve Pasifik başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde eğitim ve gayrimenkul yatırımlarının bulunduğu çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu ve çalışanların mutluluklarının onlar için oldukça önemli olduğunu ifade etti. Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Muhammet Demir ise; hastanenin organizasyon şemasını tanıttı. “Hemşirelik sağlığın kalbinde yer alan bir meslektir” diyerek kutsal bir görevi icra ettiklerini belirten Demir, Acıbadem Sağlık Grubu’nun bu sebeple hemşire eğitimlerine önem verdiğini ve onlara her türlü imkânı sunduklarını söyledi.
Diyetisyenlik mesleği hakkında
seminer verildi
Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün organizasyonunda “Beslenme ve Diyetisyenlik Mesleği” konulu bir seminer düzenlendi. Kırklareli Üniversite tarafından bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında 10 Nisan tarihinde Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen seminerde; Uzm. Diyetisyen Yekbu Köseoğlu ve Uzm. Diyetisyen Meral Aydeniz; diyetisyenlerin görevleri, mesleğin gerektirdiği özellikler, yeni mezun diyetisyenlerin karşılaşabileceği güçlükler, çalışma ortamı ve koşullarının yanı sıra; staj, CV nasıl hazırlanır, iş görüşmeleri ve meslek etiği konularında Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri bilgilendirdiler.
Öğrencilerin diyetisyenlik mesleğinin özel sektördeki uygulamalarını ayrıntılı olarak öğrenme fırsatı buldukları seminerin sonunda Uzm. Diyetisyen Yekbu Köseoğlu ve Uzm. Diyetisyen Meral Aydeniz, öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.
“Kariyer Alanı Olarak Osmanlı Tarihçiliği ve Arşivcilik”
Kırklareli Üniversitesi “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında İlahiyat Fakültesi tarafından “Kariyer Alanı Olarak Osmanlı Tarihçiliği ve Arşivcilik” konulu konferans 09 Nisan 2018 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak emekli Prof. Dr. Ziya Kazıcı katıldı. Prof. Dr. Kazıcı Osmanlı Devleti’nin kurulduğu dönemde Anadolu’da yaklaşık 20 civarında beylik varken Osmanlı’nın bunların arasından sıyrılarak tarihin akışını değiştirecek kadar muazzam bir devlet haline gelmesinin adalete, ilme, hoşgörü ve müsamahaya verdiği önem ile açıklanabileceğini belirtti. Batı’nın bugün sahip olduğu gelişmişlik düzeyini büyük ölçüde İslam ve Osmanlı medeniyetlerinden aldıklarına borçlu olduğu ve bu gerçeğin bizler tarafından okumadığımız ve araştırmadığımız için yeterince bilinmediğini ifade etti. "Okumadığımız için kendi medeniyetimizin birtakım değerlerini başkalarına kaptırıyoruz" diyen Kazıcı, İslam dininin ilk emrinin “Oku” olduğunu belirtti. Kişinin ibadet ve dini yaşamla ilgili bilgilere ek olarak kendisini, dinini, milletini nasıl yükseğe çıkaracaksa onları da bilmesi ve okuması gerektiğini vurguladı.
Özellikle yabancı akademisyenlerin Osmanlı Arşivlerini bizlerden daha fazla araştırdığını ve bu konuda eksik kaldığımızın altını çizen ve bu arşivlerin bir derya olduğunu hatırlatan Kazıcı, öğrencilere bu alanda çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Kendi temel kaynaklarımıza eğilerek, kendi alfabemizle kendi dilimizle başkalarına bırakmadan bu araştırmaları yapmanın önemini ifade ederek Batı’nın Rönesans’ı İslam’a borçlu olduğunu bildirdi. Konferans konuk konuşmacı emekli Prof. Dr. Necip Taylan’ın öğrenciliğinden akademisyenliğe ve oradan da milletvekilliğine ve sonrasında emekliliğe uzanan kariyer yolculuğu üzerine eğlenceli söyleşisi ve soru cevap bölümü ile devam etti. Prof. Taylan öğrencilere sahip oldukları imkanları takdir edip başarıya odaklanmalarını, geleceğin onların olduğunu, kendilerine, ülkemize ve milletimize olan görevlerini ihmal etmemelerini salık vererek başarılar diledi. Program İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam Arı’nın konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol